Sosyal Medya

Güncel

İtalya'da koronavirüsten ölüm sayısı Çin'i geçti

Yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısının 3 bin 405'e yükseldiği İtalya, dünyada can kaybının en yüksek olduğu ülke haline geldi.



Ä°talya'da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlere bugün 427 kiÅŸi daha eklendi. Ä°talya, Toplam ölü sayısının 3 bin 405’e ulaÅŸmasının ardından en fazla ölümün yaÅŸandığı Çin'i geride bıraktı. 
 
Ä°talya'da 21 Åžubat’ta patlak veren Kovid-19 salgınında bilanço ağırlaÅŸmaya devam ediyor. 
 
Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, baÅŸkent Roma’da ülke genelindeki Kovid-19 vakalarına iliÅŸkin basın toplantısı düzenledi. 
 
Borrelli, ülkede mevcut koronavirüs vaka sayısının 33 bin 190'a ulaÅŸtığını, buna ölenler ve iyileÅŸenler dahil edildiÄŸinde Kovid-19 bulaÅŸanların toplam sayısının 41 bin 35 olduÄŸunu belirtti. 
 
Borrelli, dün 4 bin 25 olarak açıkladığı iyileÅŸenlerin sayısının bugün 415 artışla 4 bin 440’a çıktığını bildirdi. Sivil savunma yetkilisi, virüsün bulaÅŸmasının stabil olduÄŸunu belirterek, iyileÅŸmelerdeki artışa dikkati çekti. 
 
Borrelli, ölü sayısının düne göre 427 kiÅŸi daha arttığını ve toplam sayının 3 bin 405'e yükseldiÄŸini belirtti. 
 
Ä°talya bu sayıyla Çin'i geride bırakarak Kovid-19'dan dünyada en çok ölümün görüldüÄŸü ülke haline geldi. Yeni tip koronavirüs salgınının ilk ortaya çıktığı Çin'de 3 bin 242 ölüm kayıtlara geçmiÅŸti. 
 
Öte yandan Rainews24’ün haberinde, koronavirüsle mücadele eden 5 doktorun bugün öldüÄŸü ve yaÅŸamını yitiren saÄŸlık çalışanı sayısının 13'e çıktığı belirtildi. 
 
Bergamo'daki hastane direktöründen Ä°ngilizce çaÄŸrı 
 
Ülkede son dönemde koronavirüs vakalarının ve kayıplarının en çok görüldüÄŸü Lombardiya Bölgesel Yönetim BaÅŸkanı Attilio Fontana da virüsün yayılmaması için insanlara sokaÄŸa çıkmama çaÄŸrısını yinelerken, hükümetten de bölgede daha sıkı tedbirler almasını istedi. 
 
Bölgesel yönetiminin saÄŸlık iÅŸlerinden sorumlu üyesi Giulio Gallera, bölgelerinde bugün itibariyle hasta ağırlayabilecekleri boÅŸ yatak kalmadığını söyledi. 
 
Bölgede en zor durumdaki Bergamo kenti hastanesi Papa 23. Giovanni’nin direktörü Stefano Fagiuoli, Ä°ngilizce paylaÅŸtığı videosunda, “Umutsuzca hemÅŸirelere, doktorlara, solunum cihazlarına ve koruyucu ekipmanlara ihtiyacımız var.” ifadesini kullandı. 
 
Fagiuoli, hastanede ve bölgelerindeki durumun son derece acil ve kritik olduÄŸunu vurguladı. 
 
Bu arada yerel basın, defin iÅŸlemlerine yetiÅŸilemediÄŸini, çok sayıda cenazenin kiliselerde bekletildiÄŸini duyurdu. 
 
Bergamo’da Kovid-19 tespit edilen yeni doÄŸan bir bebeÄŸin iyileÅŸtiÄŸi aktarıldı.
 
 
 
Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.