Sosyal Medya

Güncel

Avrupa'dan gelen 1957 kişi İstanbul'daki 3 yurtta karantinaya alındı

Avrupa'nın 9 ülkesinden Türkiye'ye gelen 1957 kişi, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 günlük karantina/gözetim süreci için İstanbul'daki üç yurda yerleştirildi.



Almanya, Ä°spanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, Ä°sveç, Belçika ve Hollanda'dan ülkeye dönen vatandaÅŸların, Gençlik ve Spor Bakanlığına baÄŸlı Kredi ve Yurtlar Genel MüdürlüÄŸü Kanuni Sultan Süleyman Erkek ÖÄŸrenci Yurdu, Fatih Sultan Mehmet Karma ÖÄŸrenci Yurdu ve Florya BeÅŸyol Kız ÖÄŸrenci Yurdu'ndaki karantinası devam ediyor. 
 
Ä°stanbul ValiliÄŸi koordinasyonunda, SaÄŸlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tedbirleri doÄŸrultusunda, Fatih Sultan Mehmet Karma ÖÄŸrenci Yurduna 1205, Kanuni Sultan Süleyman Erkek ÖÄŸrenci Yurduna 535, Florya BeÅŸyol Kız ÖÄŸrenci Yurduna ise 217 kiÅŸinin yerleÅŸtirildiÄŸi bildirildi.
 
 
Bu arada karantinadaki kiÅŸilerin yakınları yurtların önüne gelerek bilgi almaya çalışıyor. Bazı vatandaÅŸlar yakınlarıyla cep telefonu ile görüÅŸtüÄŸü, bazılarının ise penceredeki yakınına el salladığı görüldü.
 
Fatih Sultan Mehmet Karma ÖÄŸrenci Yurdu önünde Almanya'dan gelen aile bireylerinden haber almak için bekleyen BüÅŸra Durukan, Almanya'dan gelen annesi, babası, teyzeleri, anneannesi ve eniÅŸtesinin karantina altında olduÄŸunu söyledi.
 
Yakınlarının saÄŸlık kontrolünden geçeceÄŸini dile getiren Durukan, "Åžu anda sanırım saÄŸlık kontrolü olacak, onu bekliyorlar. Onun dışında yapacakları bir ÅŸey yok. Ayrı ayrı odalarda kaldıklarını söylediler. Üç kiÅŸilik sanırım yurt odası. Odada gerekli olan her ÅŸey varmış. 'Ä°htiyaçlarını götürebilir miyiz?' diye sorduk, gerek olmadığını söylediler." ifadesini kullandı.
 
 
Akrabaları ile telefonda görüÅŸen Durukan, "En azından durumu görelim, bilgi alalım diye geldik. Bizim de yapacağımız bir ÅŸey yok." dedi.
 
Kızını ve torunlarını görmek için geçen hafta gittiÄŸi Almanya'dan dönen eÅŸi Saniye GündoÄŸdu hakkında bilgi almak için yurt önüne gelen Hacı Mehmet GündoÄŸdu da, "EÅŸim Almanya'ya kızını, torunlarını görmeye gitmiÅŸti. EÅŸimi de karantina altına aldılar. Devlet bizim saÄŸlığımızı düÅŸünüyor, Allah razı olsun." diye konuÅŸtu.
 
EÅŸiyle telefonda konuÅŸan ve yemek sıkıntısı yaÅŸadığını anlatan Hacı Mehmet GündoÄŸdu, "Odada tek kalıyor. Dışarı çıkması yasak, kapıların önüne set çekmiÅŸler. Devlet büyüklerimden tek ricam var. Hastalarımızla ilgilensinler." ifadesini kullandı.
 
Yurt önlerinde bir grup vatandaşın bekleyiÅŸi sürüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.