Sosyal Medya

Güncel

ABD'de hoparlörden ezana izin

ABD’nin New Jersey eyaletinde bulunan Paterson şehrinin belediye meclisinde alınan karara göre ezan artık hoparlörden okunabilecek. Böylelikle ülke genelinde ezana izin veren şehir sayısı üçe çıktı.



SAAT SINIRLAMASI
 
ABD’de Türk toplumunun da yoÄŸun yaÅŸadığı New Jersey eyaleti (NJ) Paterson ÅŸehrinde artık hoparlörden ezan okunabilecek. Paterson Belediye Meclisi’nde bir süredir oylama için bekleyen ezanın sesli okunabilmesine yönelik düzenleme oylama ile yasalaÅŸtı. Buna göre artık ÅŸehirdeki cami ve mescitlerde hoparlör kullanılarak ezan okunabilecek. Uygulama, sabah 06.00 ila gece 22.00 saatleri arasında geçerli olacak.
 
5 KİŞİ EVET DEDİ
 
lBelirlenen ses limitlerini geçmeyecek olan uygulamada ezan süresi 5 dakikadan fazla olmayacak. Tasarıyı meclis gündemine taşıyan meclis üyesi Shahin Khalique, “Allah’a ÅŸükrediyorum. Bu, Müslümanların zaferi deÄŸil Paterson ÅŸehrinin zaferidir’’ dedi. Oylamada evet oyu kullanan 5 kiÅŸiden biri olan Paterson Belediyesi Meclis BaÅŸkanı Maritza Davila da bundan gurur duyduÄŸunu belirtti.
 
Michigan öncülük etmiÅŸti
 
lABD tarihinde ilk defa 2004 yılında Michigan eyaleti Hamtramck ÅŸehrinde ezan sesi yerel yönetimin kararı ile serbestleÅŸtirilmiÅŸ ve yine aynı eyalette, Müslümanların çoÄŸunluÄŸu oluÅŸturduÄŸu tek ABD kenti olan Dearborn’da da aynı uygulama baÅŸlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.