Sosyal Medya

Abdurrahman Dilipak: Darbe tehlikesi geçti mi?

Son zamanlarda içeride ve dışarıda birbirinden bağımsız gibi görünen olayların arasında derin bağlar olabilir.



28 Åžubat ne kadar sürecekti? 1000 yıl! Ama hemen bitti zannettik. Hayır, az bile söylediler. 1000 yıl deÄŸil, kıyamete kadar sürecek. Åžekil deÄŸiÅŸtirecek, dönüp tekrar gelecekler. Bunlar Åžeytanın askerleri deÄŸil mi! Åžeytan iddialarından vazgeçmiÅŸ deÄŸil, aksine o bugünlerde “fazla mesai” yapıyor olsa gerek!?
 
Not: Åžeytanın varlığı günah iÅŸlememizin bahanesi deÄŸildir ve olamaz. Karanlık aydınlığın yokluÄŸudur. Görevimiz Åžeytanın ÅŸerrinden Allah’a sığınmaktır. Dikkat edelim Åžeytan bizi Allah’la aldatmasın! Ve bilelim ki, “aÄŸuyu altın tas içre sunarlar, bal da onun suç ortağıdır”. Onların bir hesabı varsa, Allah’ın da bir hükmü vardır. Bize hayır gibi gelen ÅŸeylerde ÅŸer, ÅŸer gibi gelen ÅŸeylerde hayır olabilir.
 
RAND rapor yayınlamış, ErdoÄŸan ve AK Parti gidebilir. ErdoÄŸan ve AK Parti sonrası muhtemel geliÅŸmelere göre alternatif politikalar hazırlamak gerek.
 
AB’den bunu destekleyen bir haber daha: Almanya’da Sol Parti, Alman hükümeti ile FETÖ arasındaki iliÅŸkiyi soruyor, aldığı cevap ilginç. Haber ÅŸöyle: “ErdoÄŸan sonrası mahrem bilgileri kullanmak için...” Sol Parti, Alman hükümetini “ErdoÄŸan sonrası Türkiye’de nüfuz için Gülen ağıyla iliÅŸkileri sıcak tutmak ve cemaatin elindeki mahrem bilgileri kullanmak istemekle” suçladı. Sol Parti Meclis Grubunun iç politika sözcüsü Ulla Jelpke, “Alman federal hükümeti ile Gülen hareketi arasındaki temas ve iÅŸbirliÄŸine yönelik soruya, istihbarat birimlerinin korunması gereken gizlilik çıkarları gerekçesiyle cevap veriliyorsa benim için alarm çanları çalıyor demektir” dedi. Jelpke, soruya verilen cevabın, Gülen hareketiyle özellikle de istihbarat düzleminde temasların gerçekleÅŸtiÄŸi izlenimi doÄŸurduÄŸunu kaydetti. «Alman hükümetinin ErdoÄŸan sonrası Türkiye›de nüfuz için Gülen ağıyla iliÅŸkileri sıcak tuttuÄŸu» gibi güçlü bir görünüm olduÄŸuna dikkat çeken Jelpke, “O zamana kadar Alman istihbarat birimleri, bu hareketin on yıllar boyunca Türk devletinin içine sızışı ve devasa yasadışı dinlemelerle kazandığı mahrem bilgilerden yararlanmak istiyor” görüÅŸünü savundu. Alman hükümeti, Sol Parti’nin hükümetin FETÖ’yle ilgili tutumunu sorduÄŸu önergeye “konunun istihbarat birimlerinin iÅŸleyiÅŸ kabiliyetini özel olarak etkileyecek nitelikte olduÄŸu ve bu nedenle kamuoyuyla paylaşılabilecek bir ÅŸekilde ele alınamayacağı” cevabını vermiÅŸti. Sol Parti›nin soru önergesi, Berlin›de kurulması planlanan ve tek Tanrılı 3 dini içinde barındıracak «House of One” projesine Alman hükümetinin 10 milyon Euroluk destek vereceÄŸini açıklaması üzerine verilmiÅŸti. Ä°çinde sinagog, cami ve kilisenin yer alacağı projenin Ä°slam ayağını FETÖ’ye baÄŸlı “Forum Dialog” oluÅŸturuyordu. Anlaşıldı, FETÖ artık ABD ve batılı ülkelerin istihbarat örgütlerinin tepe tepe kullandıkları bir taÅŸeron örgüt.
 
BÇG zaten NATO’nun gölgesinde kuruldu. SoÄŸuk savaÅŸ sona ererken Kızıl tehlikenin yerini YeÅŸil tehlike aldı. Radikal Ä°slam’a sopa gösterilirken Ilımlı Ä°slam’a havuç verilecekti. Bunlardan biri BÇG, ötekisi FETÖ idi. BÇG’yi kim niçin örgütledi ise Ä°slamofobya’yı da onlar onun için örgütledi. Dün bunlar düÅŸman kardeÅŸlerdi, bugün bunların kriptoları tekrar bir arada. Sırtınızı FETÖ’ye dayayıp, BÇG ile mücadele ederken, daha sonra BÇG ile saÄŸlanan mutabakat sonucu FETÖ’ye karşı operasyon yapıldı. Åžimdi bu ikisi bir araya gelip, ErdoÄŸan ve AK Parti’ye karşı operasyona hazırlanıyor.
 
Ne KKTC CumhurbaÅŸkanı Akıncı’nın açıklaması, ne de ‘darbeci Hafter’in silah tedarikçisi , “radikal ve ayrılıkçı Ä°slam ile mücadele plânını” kamuoyu ile paylaÅŸan Macron’un ‹Ä°slami ayrılıkçılık› ile mücadele edeceÄŸine dair sözleri bu süreçten bağımsız deÄŸil. 
 
Hay Allah Abdullah Gül, “siyasal Ä°slam tüm dünyada çökmüÅŸtür” derken, kime ne söylemek istedi aceba. Öyle ya, “biz yenilmiÅŸ bir medeniyetin çocuklarıyız” deÄŸil mi!?
 
Diyorlar ki, ErdoÄŸan giderse AK Parti diye bir ÅŸey kalmaz. AK Parti giderse her ÅŸey mümkün. Yeni bir CHP, yeni bir MHP, yeni bir HDP ve Ä°yi Parti zor deÄŸil. Bu çevrelerin önünde ErdoÄŸan engel gibi duruyor. O zaman onu devirirlerse domino etkisi ile diÄŸerleri de devrilir.
 
ErdoÄŸan’ı ortadan kaldırmayı da düÅŸünebilirler, onu itibarsızlaÅŸtırmayı da. Wikileaks belgeleri gibi birtakım belgelerle yakın çevresini hedef alabilirler. Gezi’dekine benzer sokak eylemleri zaten her zaman gündemde. Strafor ve benzer örgütler temas oldukları sosyal media unsurları üzerinden yeni bir vijdan hareketi baÅŸlatabilirler. Bu onlar için zor deÄŸil. Balyoz ya da 28 Åžubat’ta Erbakan’a karşı da benzer senaryolar hazırlamışlardı. 5’li çeteyi hatırlayın TÄ°SK de, TÄ°SK de, TÜRK-Ä°Åž de aynı safta! Fransa’da o insanları kim nasıl sokaÄŸa döktü ise iÅŸte öyle. Üniversiteler, iÅŸsizler, gençler çok çabuk mobilize edilebilir. Irak, Lübnan, Ä°ran ya da Hong Kong’dakine, Paris’tekine benzer bir eylem neden Ä°stanbul’da olmasın!. Birileri Marsilya’da birtakım üniversite rektörlerinin global gençlik hareketlerini konuÅŸmuÅŸlar.
 
Siz misiniz, BOP’u sabote eden, “Yüzyılın projesine karşı çıkan. Cevap Ä°dlib’ten. ABD DışiÅŸleri Bakanı James Baker, Körfez Savaşı’nın hemen öncesinde 13 Ocak 1991’de Çankaya’ya Baba Bush’un selamı ile Özal’a Ä°srail’le iyi geçinilmesi gerektiÄŸi, Kürdistan’ın hayata geçirilmesi gerektiÄŸi ve Türkiye’nin ABD’nin bölge politikası ile uyumlu bir ÅŸekilde bu iki ülke ile birlikte bir sacayağı oluÅŸturmasının Türkiye’ye saÄŸlayacağı avantajları anlatıyordu.
 
Türkiye bu Åžeytan üçgeninin bir ayağı olmayı kabul etmediÄŸi sürece darbe tehdidinden kurtulamayacak.
 
Darbeci tehdidi, uluslararası sitemin varlığı sürdükçe devam edecektir. Terör, savaÅŸ ve darbeler bu düzeni sürdürmek için yapılıyor.
 
Sokak eylemlerinin Türkiye ile birlikte Ä°ngiltere, Almanya, Ä°talya, Ä°spanya’ya yayılması sürpriz olmaz. Görünen o ki mevcut Joker eylemleri ÅŸiddetini artırarak yayılmaya devam edecek. Darbe olacak diye ortalığı velveleye vermeye gerek yok, ama öte yandan da darbe olmayacak diye kimse rehavete kapılmasın. Havf ile reca arasında bir yerde duralım. Her ÅŸey mümkün. Åžartlar oluÅŸursa olmayacak dediÄŸiniz ÅŸeyler olabilir. Åžartlar oluÅŸmazsa, olmaz.
 
Son zamanlarda içeride ve dışarıda birbirinden bağımsız gibi görünen olayların arasında derin baÄŸlar olabilir.
 
Sahi, Ergenekon, Balyoz derken BÇG aklandı. Åžimdi Gezi de aklandı. Ä°yi, FETÖ’cülerin tepe kadrosu gitti. Ortası ticaret, altı ibadet diyorsunuz ya, parası olan, dayısı olan, amcaların devreye girdikleri de bir ÅŸekilde dışarıda. O zaman ötekilerini de affedin gitsin, niye birbirinizi suçlayıp duruyorsunuz ki! Ciddi bir iÅŸ yapmak istiyorsanız önce kendi içinize bakın! Darbe iddialarını ciddiye alın derim.. GüncellenmiÅŸ senaryoları ile dört bir koldan harekete geçmeleri sürpriz olmaz. Selâm ve dua ile.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.