Sosyal Medya

Güncel

İsrail'den barbarca tutum: Şehit olan göstericinin naaşını kepçeyle sürüklediler

İsrail'in, Filistinlilere karşı insanlık dışı tutumu sürüyor. İsrail askerleri, abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında bir Filistinliyi şehit etti, 2 Filistinliyi yaraladı. İsrail askerleri, şehit ettikleri Filistinlinin naaşını kepçeyle sürükledi.



Ä°srail yine bir skandala imza attı. Åžehit ettiÄŸi Filistinlinin cenazesine yaptığı insanlık dışı uygulama büyük tepki çekti. Ä°srail askerleri Gazze Åžeridi'nde 1 Filistinliyi ÅŸehit ederken, 2 Filistinliyi de yaraladı. Olay yerinde onlarca Filistinli toplandı.
 
Filistinliler ÅŸehidin naaşını almaya çalıştı ama ateÅŸ açan Ä°srail askerleri buna izin vermedi. Ardından, buldozeri kullanan bir Ä°srail askeri insanlık dışı bir uygulamaya imza attı, ÅŸehidin naaşını kepçeyle sürükledi.
 
Ä°srail ordusundan iki Filistinlinin sınırda patlayıcı yerleÅŸtirirken vurulduÄŸu iddia etti. Ä°slami Cihad Örgütü, öldürülen kiÅŸinin Han Yunus'tan 27 yaşındaki Muhammed Ali El-Naim olduÄŸunu söyledi.
 
 
Filistin'den sert tepki: Barbar ve acımasız bir eylem
 
Yapılanlara sert tepki gösteren Filistin DışiÅŸleri Bakanlığı da Ä°srail'in uygulamasını barbar ve acımasız bir eylem olarak nitelendirdi.
 
Ä°srail, son 10 yılda Gazze'de 3 binden fazla Filistinli'yi öldürdü
 
Ä°srail merkezli Ä°nsan Hakları Örgütü Beyt'selem’e göre son 10 yılda Ä°srail, Gazze’de 3 binden fazla Filistinli’yi öldürdü. Ä°srail 2007 yılından bu yana Gazze’yi havadan, karadan ve denizden abluka altında tutuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.