Sosyal Medya

Suudlar Kaşıkçı cinayetindeki kilit isim Kahtani'yi aklama derdinde

Suudi Arabistan yönetimi, "gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini yöneten isim olarak bilinen" eski Kraliyet Divanı Müsteşarı Suud Kahtani'yi aklamaya çabalıyor.



Suudi Arabistan yönetimi, "gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini yöneten isim olarak bilinen" eski Kraliyet Divanı MüsteÅŸarı Suud Kahtani'yi aklamaya çabalıyor.
 
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a yakın olması itibariyle ülkenin güçlü simalarından olan ancak Kaşıkçı cinayetinin gerçekleÅŸtiÄŸi 2 Ekim 2018'den sonra görevden alınarak ortadan kaybolan Kahtani, BaÅŸsavcılığın beraatini duyurmasının ardından yeniden öne çıkarılmaya çalışılıyor.
 
Ülkenin EÄŸlence Ä°daresi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a yakın Turki Al eÅŸ-Åžeyh de Kahtani'nin "beraatini kutlamak amacıyla seslendirilen bir videoyu" resmi Twitter hesabından "en güzel kaside" baÅŸlığıyla paylaÅŸtı.
 
Kendini aklamaya çalışan Kahtani tarafından yazıldığı tahmin edilen sözlerin seslendirildiÄŸi videoda Suudi yargısı övülürken, Katar çeÅŸitli basın organlarıyla Suudi Arabistan'a saldırmakla suçlanıyor.
 
Kaşıkçı cinayeti ÅŸüphelisi Suud el-Kahtani
 
"DüÅŸmanlardan gelen eleÅŸtirilerin Kahtani ve Suudi Arabistan için onur olduÄŸu" savunulan videoda, ayrıca birtakım asılsız ifadelerle Türk tarihine yönelik eleÅŸtiriler de seslendiriliyor.
 
Bu arada, uluslararası basın, Kahtani'nin beraatini kutlayan söz konusu videonun yetkililer tarafından paylaşılmasını, kendisinin yeniden göreve getirilebileceÄŸi ÅŸeklinde yorumladı.
 
Suudi Arabistan BaÅŸsavcılığı, Ä°stanbul'daki konsolosluk binasında Ekim 2018'de öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı davasında 5 sanık hakkında idam, 3 sanık hakkında ise toplam 24 yıl hapis cezası verildiÄŸini açıklamıştı.
 
Bin Selman'a yakın üst düzey isimlerin serbest bırakıldığını aktaran BaÅŸsavcı Sözcüsü Åželan eÅŸ-Åželan, Kahtani, eski Ä°stihbarat BaÅŸkan Yardımcısı Ahmed Asiri ve Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosu Muhammed el-Uteybi'ye herhangi bir suçlama yöneltilmediÄŸini duyurmuÅŸtu.
 
 
Kaynak: Star

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.