Sosyal Medya

Güncel

Koronavirüs İran'da da görüldü

Çin'den dünyaya yayılan koronavirüs paniğe neden olmaya devam ediyor. Avrupa ve Asya'ya yayılan koronavirüs, Afrika ülkesi Mısır'da da görülmüştü. Son olarak; İran'da 2 kişide koronavirüs tespit edildiği açıklandı.



SaÄŸlık Bakanlığı Halkla Ä°liÅŸkiler Sorumlusu KiyanuÅŸ Cihanpur, Kum kentinde 2 kiÅŸiye yeni tip koronavirüsün bulaÅŸtığını söyledi.
 
Ä°ran Haber Ajansı'na (ISNA) konuÅŸan Cihanpur, "GeçtiÄŸimiz iki günde, Kum kentinde 2 kiÅŸide koronavirüs tespit edildi" dedi. 
 
Bulaşıcı hastalıklarla ilgili saÄŸlık ekiplerinin söz konusu kentte çalışmalarına baÅŸladıklarını dile getiren Cihanpur, Kum'da yaÅŸayan vatandaÅŸları, insanlarla tokalaÅŸma gibi yakın temastan kaçınmaları ve hijyene dikkat etmeleri konusunda uyardı.
 
Ä°lk olarak Çin'in Hubey eyaletine baÄŸlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilen Kovid-19'un, kısa sürede diÄŸer ÅŸehir ve ülkelere yayılması üzerine Dünya SaÄŸlık Örgütü "acil durum" ilan etmiÅŸti. Çin'de Kovid-19 salgını nedeniyle can kaybı 2 bin 5’e, virüs bulaÅŸan kiÅŸi sayısı da 74 bin 185'e çıkmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.