Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır analarından bir anne daha evladına kavuştu

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinden oturma eylemine katılan anne Gevriye Ayhan, güvenlik güçlerine teslim olan kızı Pelda'ya 5 yıllık hasretin ardından sarıldı.



DaÄŸa kaçırılan çocukları için HDP Ä°l BaÅŸkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan bir ailenin daha evlat hasreti son buldu. Merkez Kayapınar ilçesinden 13 Ocak'ta HDP il binası önündeki oturma eylemine katılan anne Ayhan, dün Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu'dan aldığı müjdeli haberle kızının Åžanlıurfa'da güvenlik güçlerine teslim olduÄŸunu öÄŸrendi.
 
 
Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžubesine, beraberinde iki oÄŸlu ile gelen anne Ayhan, kızı Pelda ile ifade iÅŸlemi için götürüldüÄŸü Emniyet MüdürlüÄŸünde görüÅŸtü.
 
Duygusal anların yaÅŸandığı buluÅŸmada kızı Pelda'ya kavuÅŸan Ayhan, 5 yıllık hasretin ardından evladını baÄŸrına bastı, Kürtçe ağıt yaktı. 
 
Anne Ayhan bu sırada heyecandan baygınlık geçirdi.
 
Pelda Ayhan, Åžanlıurfa ile Diyarbakır Ä°stihbarat ve TEM Åžube müdürlüklerince yürütülen ikna çalışmaları kapsamında, örgütten kaçarak dün Åžanlıurfa'nın Suruç ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olmuÅŸtu.
 
Böylece Diyarbakır'da HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerden evladına kavuÅŸanların sayısı 7'ye yükseldi.
 
Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.