Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır Annelerinden bir aile daha evladına kavuştu

Dağa kaçırılan çocuğu için Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binası önünde "evlat nöbeti" tutan Gevriye Ayhan polisin çalışmasıyla evladına kavuştu.



DaÄŸa kaçırılan çocukları için Diyarbakır HDP Ä°l BaÅŸkanlığı binası önünde "evlat nöbeti" tutan bir aile daha polisin çalışmasıyla evladına kavuÅŸtu. Diyarbakır HDP Ä°l Binası önünde 167 gündür devam eden nöbetten bugün bir sevindirici haber daha geldi.
 
 
Åžanlıurfa ile Diyarbakır Ä°stihbarat ve TEM Åžube Müdürlüklerince yürütülen ikna çalışmaları kapsamında bir kiÅŸi, örgütten kaçarak Åžanlıurfa'nın Suruç ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.
 
Teslim olan kiÅŸinin Diyarbakır HDP Ä°l BaÅŸkanlığı binası önünde bekleyen Gevriye Ayhan'ın çocuÄŸu Pelda Ayhan olduÄŸu belirlendi. 
 
Ayhan'ın 5 yıl önce teröristlerce Diyarbakır'dan daÄŸa kaçırıldığı öÄŸrenildi.
 
Böylelikle Diyarbakır'da süren evlat nöbetinin baÅŸlangıcından bu yana aileleriyle kucaklaÅŸan çocuk sayısı 7 oldu.
 
Müjdeyi Bakan Soylu'dan aldı
 
Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinden 5 yıl önce kandırılarak daÄŸa kaçırılan kızı Pelda için oturma eylemine katılan anne Gevriye Ayhan, yaptığı açıklamada, bir ay önce eyleme katıldığını söyledi.
 
Bugün çadırda eylemdeyken Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisini cep telefonundan aradığını ifade eden Ayhan, kızının örgütten kaçıp Åžanlıurfa'nın Suruç ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olduÄŸunu söylediÄŸini belirtti.
 
Kızıyla bugün veya yarın buluÅŸturulacağını dile getiren Ayhan, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Bakanımız bana 'Gözünüz aydın kızınız teslim olmuÅŸ.' dedi. Allah ondan razı olsun. Kızım geldiÄŸi için çok sevindim, çok mutluyum. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve Bakan Soylu'ya çok teÅŸekkür ederim. Bize büyük destek verdiler. Allah onlardan razı olsun, Allah devlete zeval vermesin."
 
KAynak: Anadolu Ajansı
Eyleme katılan diÄŸer annelerin de çocuklarına kavuÅŸacağına inandığını dile getiren Ayhan, "Allah bu annelere evlat acısı göstermesin. Ä°nÅŸallah diÄŸer aileler de yakında çocuklarına kavuÅŸur." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.