Sosyal Medya

Güncel

Van'da kurtarma çalışması esnasında ikinci çığ düştü

Son dakika gelen bilgilere göre Van'ın Bahçesaray ilçesinde aynı bölgede ikinci bir çığın düştüğü ve yaralıların olduğu belirtiliyor. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez: "Çığ altındakileri arayan AFAD, UMKE ve diğer ekiplerin üzerine de çığ düştü. Kurtarma çalışması başlatıldı." Gelen son gelişmelere göre Van'da çığ altında kalan 25 kişi kurtarıldı.



Van Valisi ve BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Bahçesaray ilçesinde çığ altında kalan ekiplerdeki 25 kiÅŸinin kurtarıldığını ve hastaneye kaldırıldığını söyledi.
 
Ä°LK DÜÅžEN ÇIÄžDA 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETMÄ°ÅžTÄ°
 
Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde üzerine çığ düÅŸen minibüste olduÄŸu deÄŸerlendirilen 2 kiÅŸinin bulunması için arama kurtarma çalışmaları yeniden baÅŸlatıldı. Yaralıların tedavisi sürerken çığ düÅŸmesi sonucu 5 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.
 
Dün akÅŸam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düÅŸen minibüsten 5 kiÅŸinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kiÅŸi ise saÄŸ olarak kurtarılmıştı. Minibüste olduÄŸu deÄŸerlendirilen 2 kiÅŸiyi arama kurtarma çalışmalarına ise gece saatlerinde ara verilmiÅŸti.
 
SABAHIN Ä°LK SAATLERÄ°NDE ÇALIÅžMALAR BAÅžLADI
 
Bölgede AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Karayolları, güvenlik korucuları, itfaiye ve jandarma ekipleri sabah saatlerinin ilk ışıklarında yeniden arama kurtarma çalışması baÅŸlattı.
 
Çalışmalar esnasında AFAD, UMKE ve diÄŸer ekiplerin üzerine bir çığ düÅŸmesi daha yaÅŸandı. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez kurtarma çalışmalarının baÅŸladığını bildirdi.
 
ERDOÄžAN BÄ°LGÄ° ALDI
 
BaÅŸkan Recep Tayyip ErdoÄŸan Ä°çiÅŸleri Bakanı Soylu'yu arayarak düÅŸen çığ hakkında bilgi aldı. 
 
 
"8 jandarma, 3 güvenlik korucusu, 1 itfaiye eri yaÅŸamını yitirdi"
 
Çığın yaÅŸandığı bölgeye giden Vali Bilmez, burada yaptığı açıklamada, ekiplerden çok sayıda kiÅŸinin çığ altında kaldığını ifade ederek, "30'a yakın kiÅŸi kurtarıldı. Durumu ağır olup sevk edilenler var. Çalışmalar devam ediyor. Ä°kinci çığ olayında ÅŸu ana kadar tespit edilen 8 jandarma, 3 güvenlik korucusu, 1 itfaiye eri yaÅŸamını yitirdi." dedi.
 
Halen çığ altında insanların olduÄŸunun deÄŸerlendirildiÄŸini kaydeden Bilmez, "VatandaÅŸlarımızdan da 9 kiÅŸinin durumu ağır. Buradan hastanelere sevk edildi. Çığ altında kaç kiÅŸinin kaldığına yönelik net bir bilgi yok. Halen çığ altında insanların olduÄŸunu deÄŸerlendiriyoruz. Bütün Van halkı seferber oldu. Tüm ekipler düzen içerisinde çalışıyor. Bölge çok riskli, herkesin uyarılara dikkat etmesini istiyoruz" diye konuÅŸtu.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.