Sosyal Medya

Güncel

Hafter Yunanistan'ı 'kardeş ülke' ilan etti

Libya'nın darbeci generali Hafter, yayınladığı bir videoda Yunanlılar için 'kardeşler' diye bahsetti.



Darbeci Hafter, yayınladığı ve Yunanlılara adadığı bir videoda, Yunanlılardan ‘kardeÅŸler’ olarak bahsetti.
 
Hafter tarafından resmi M.LNA hesabından yayınlanan videoda, gelecekte Yunanlılar ile Libyalıları birleÅŸtirecek olan geçmiÅŸ ortak baÄŸlara atıfta bulunarak,
 
"Yunan kardeÅŸler için Cyrene ÅŸehrini ortak geçmiÅŸimizi ve ortak muhteÅŸem geleceÄŸimizi Libya'ya adadık" Ä°fadesini kullandı.
 
 
Cyrene, MÖ 630'da kuruldu. Ä°smi, Vatos Aristo'nun liderliÄŸindeki Thirian'lardan sonra ve Tanrı Apollon'a adanmış Cyrus kaynağından almıştır.
 
Cyrene hızla geliÅŸti ve Kuzey Afrika'da bir Yunan kültür merkezi haline geldi. Aynı zamanda büyük bir ticaret merkeziydi. MÖ 3. yüzyılda, Cyrene Felsefe Okulu, Sokrates'in öÄŸrencisi Aristippus tarafından bu ÅŸehirde kuruldu.
 
Jebel Akhdar vadisinde bulunan ÅŸehir, Libya'nın doÄŸu kesimine bugüne kadar kalan kente, Cyrene adını verdi. Cyrene, 1982'den beri UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır.
 
Hafter, 19 Ocak'ta Almanya'nın baÅŸkenti Berlin'de düzenlenen Libya Konferansı'na katılmadan bir gün önce Yunanistan'ın baÅŸkenti Atina'ya sürpriz bir ziyarette bulunarak, ülkenin önde gelen yetkilileriyle basına kapalı görüÅŸmeler gerçekleÅŸtirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.