Sosyal Medya

Abdurrahman Dilipak: Netflix'in kot pantolonlu Mesih'i

Sahi, Yahudilerin Meşiah’ı ile Hristiyanların, hatta Katolik, Ortodoks ve Protestanların bekledikleri aynı kişilik mi? Ya da Müslüman dünyada beklenen Mesih, aynı şekilde Sufilerin, Şiilerin, Selefilerin bekledikleri Mesih birbirine benziyor mu? Bizimkiler bir de Mehdi bekliyorlar.



Tv’de bir dizi yayınlanıyor Messiah diye. 25-30 yaÅŸlarında biri oynuyor. Sakalı kirli sakal. Ayağında kot pantolon. Esmer, orta boylu zayıf biri. Yahudi bir anneden, Hristiyan bir babadan doÄŸmuÅŸ. Baba illüzyonist.. Ä°ranlı.. Åžam’da ortaya çıkıyor. Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuyor. Kendine inananları Filistin topraklarına götürmek isterken bir bakıyoruz, Rusların yardımı ile Ürdün’den Amerika’ya uçmuÅŸ. CIA ve MOSSAD bu adamın peÅŸinde. Arkasında binlerce insan.
 
Sahi, Yahudilerin MeÅŸiah’ı ile Hristiyanların, hatta Katolik, Ortodoks ve Protestanların bekledikleri aynı kiÅŸilik mi? Ya da Müslüman dünyada beklenen Mesih, aynı ÅŸekilde Sufilerin, Åžiilerin, Selefilerin bekledikleri Mesih birbirine benziyor mu? Bizimkiler bir de Mehdi bekliyorlar.
 
Nedense mesela Kitapta açıkça belirtilen, ama ayrıntı verilmeyen Dabbetül Arz, Yecüc-Mecüc, Emanet sandığının bulunması ile ilgili konular pek gündem oluÅŸturmuyor.
 
Tabii bir de Amerikano Mehdi var. Belki bir de çakma Mesih çıkarılabilir.
 
Zaten kendini Mehdi ve Mesih olduÄŸunu söyleyen birçok insan var dünyada!
 
Mesih, 2000 yıl önceki gibi mi giyinecek aceba. Saçı nasıl olacak mesela. Hangi dilde konuÅŸacak.
 
Adnan Oktar bir zamanlar hem Kemalizm pazarlıyordu, hem Mehdicilik, hem Mesihiyet, hem Mason karşıtlığı pazarlıyordu, hem Darvin’e karşı bir kampanya yürütüyordu. Komünizm karşıtı idi. Hemen bütün Ä°slam ülkelerindeki Cemaat yapıları, STK’lar ve basının kılcal damarlarına kadar girip global bir harita çıkardılar. BaÅŸka dini toplulukların, hangi coÄŸrafyada bu olaylar karşısında nasıl tepki vereceklerinden tutun da, bir Mehdi-Mesih tartışması, farklı Mehdi ve Mesih beklentisine sahip benzeÅŸik ve ayrışık toplulukların muhtemel davranışlarına kadar her ÅŸey not edildi. Yani tek bir “Adnan Oktar” yoktu. Malum sistem, bütün bu yapıların içine sızdı.. Bu trojanlar, izliyorlar ve provokasyona hazırlar.
 
Sanki Messiah dizisini toplumda bir mayalanma kullanırken, bir yandan da alerji testi gibi, dindar çevrelerin sosyal ve dini reflekslerini ölçümlüyorlar.
 
Bana göre Mehdi ve Mesih tartışması zamanımızın en büyük fitnesi olmaya aday bir konu.
 
Bizde, Nurcusu, NakÅŸi’si, Kadiri’si fark etmiyor, hemen hemen dini yapıların tamamında açığa vurdukları ya da gizledikleri bir Mehdi ve Mesih beklentisi var. Kimse de bu konuda çok fazla açık vermiyor. Konu “herkesin bildiÄŸi bir sır” gibi.
 
Yıllardır yazıyorum. Amerikano bir Mehdi ve Mesih görev bekliyor. Bu fitnenin coÄŸrafyası Mekke, Medine, Kudüs, Åžam, Ä°stanbul, Horasan, Tahran ve BaÄŸdat. Bu coÄŸrafyadaki kadim metinlerde ve modern zamanlara ait yorumlardaki bütün ayrıntılar, Mehdi ve Mesih rolü oynayacak aktörlere ezberletilmiÅŸ. Mucize ve Keramet senaryoları yazılmış, suali mukadderlere verilecek cevaplar belli.
 
Elbette onların planı varsa, Allah’ın da bir hükmü vardır. Galip olacak olan O’nun hükmüdür. Bize ÅŸer gibi gelen bir ÅŸey de Allah hayır da murat etmiÅŸ olabilir. Tabii hayır gibi gelen ÅŸeyde de aksi bir durum olabilir.
 
ABD’de bu iÅŸin içinde Londra da ve tabii Vatikan da! Ä°srail olmadan zaten bu iÅŸ olmaz. Bu konu, Tahran ve BaÄŸdat Åžia’sının başını çektiÄŸi bir iman konusu öte yandan.
 
Baba Bush bölgeye gelirken Amerikan askerlerini “Mesih’in ordusu” diye selamlamıştı. Ä°ran ise bölgeye giden askerlerini “Mehdi’nin ordusu” diye selamlıyordu. Amerika’da yıllardır “Tanrıyı kıyamete zorlayan” bir Evengelik topluluÄŸu var. Trump da onların adamı. O, Kushner, Netanyahu, Dahlan çetesi, dünki BOP senaryosu çökünce, bugün yeniden “Yüzyılın projesi” ile bu hayalleri gerçekleÅŸtirmek için el ele vermiÅŸler bölgede hazırlık yapıyorlar.
 
ABD’nin Mehdi ve Mesih’i eski formu yanında, esoterik özelliklerle desteklenen uydu baÄŸlantılı Tekno-Mucizeler (!) ile geleceÄŸe benziyor.
 
Evet, maddenin atom altı parçacıklarına müdahale ederek temel yapısına dokununca ve canlı organizmaların DNA ve hücre yapıları maniple edilme noktasına gelince ÅŸimdi yeni bir imkan ve tehlike ile karşı karşıya kaldık. Artık her ÅŸey mümkün. Bu süreçte insan yeniden tanımlanacak, ekonomi, siyaset, her ÅŸey. Din algısı da deÄŸiÅŸecek, insanın, hayvanın biyolojik yapısı da. Ara formlar üretilebilecek. Mesela karanfil kokulu, portakal tadında lale gibi bir sarımsaÄŸa ne dersiniz? Artık canlıların, rengi, kokusu, ÅŸekli, tadı, etken maddesi ile oynanabiliyor. Görüntüye kanmayalım. Bu nesneler için de böyle, insanlar ve siyaset için de.
 
Önemli olan hayata yön veren iradenin dayandığı deÄŸer ne! Hakka mı dayanıyorsunuz, Åžeytana mı? Aklınız ve imanınız mı paramız ve gücümüze yön veriyor yoksa paramız ve gücümüz mü aklımızı ve imanımızı yönetiyor!?.
 
Sakın ola din ve devlet büyüklerinizi Ä°lah ve Rab edinmeyin. Åžeytan ve onun iÅŸbirlikçileri sizi Allah’la aldatmasın. “Çok iyi” olduÄŸunu düÅŸündüÄŸünüz bir ÅŸey konusunda iki kere düÅŸünün. Çok iyi gözüken kötüler, sıradan kötülerden daha tehlikelidir. Ä°yi görünen kötüler Münafık kategorisindedir. “Çünkü gerçekten daha gerçek” görünen, “ıslah edicileriz” diyen ama bozguncuların “çakma hakikat”lerle insanları kandırmaya çalıştıkları bir dünyada yaşıyoruz. Katiller sürüsünün bizim bölgemizde nasıl “Demokrasi” maskesi ile terör estirdiklerini görmedik mi? Artık “Artırılmış gerçeklik” diye bir ÅŸey var. Kader, rızık ve ecel Allah’ın elinde, baÅŸka kimsenin elinde deÄŸil. Kaderinizi deÄŸiÅŸtirmekten söz edenler, sizi gelecek vaad edenlere kanmayın. Peygamberlerin bile bir gücü yok. Onlar, Allah’a, Resulü’ne ve kitaba çağırırlar. Yoksa göklerin hazinesinin anahtarı onların elinde deÄŸil. Gaybı da bilmezler. BaÅŸkalarını terbiye etmeye, onlar üzerine, onların iradesi dışında hüküm kurmaya çalışanlar aslında topluma karşı Ä°lahlık ve Rablik taslamaktadırlar. Onlara “La” deyin.
 
Sigortacılar bir büyük ve kârlı iÅŸ için “çok iyi” diyorlarsa, yani hem delik, hem de peynir büyükse o iÅŸte bir hile vardır demektir. Israrla kendilerini deÄŸiÅŸik kanallardan öne çıkarmaya çalışanlar konusunda, ister iÅŸ dünyasından olsun, ister siyaset, isterse cemaat çevresinden olsun, ihtiyad edin! Fasıklar’ın ve kalemlerini kiralayan Troller’in çıkardıkları söylentilere hemen inanmayalım.
 
Dikkat: Biz ahir zaman peygamberinin ümmetiyiz. Fitne zamanıdır. Bir ateÅŸ nasıl altını cürufundan ayırırsa bu fitne ateÅŸi de iman sahipleri ile küfrün müntesiblerini ayırır.
 
Bir iÅŸte para, cinsellik, makam ve silah sözkonusu ise, her verilen söze kanmayın. “Bana güven” diyenlere güvenmeyin. Yazın ve yanınızda adil ÅŸahidler olsun. Yoksa, Kaab b. Züheyr’in dediÄŸi gibi, “AÄŸuyu altun tas içre sunarlar, bal da onun suç ortağı” olur. Bu gibi durumlarda kendimizi ÅŸübhe ile koruyalım, acele etmeyelim, sabırlı olalım, istiÅŸare ve ÅŸûrayı ihmal etmeyelim. Ä°ddiaların iddiacısı olmayalım, aklımızı kiraya vermeyelim. Åžeytanlara melek maskesi takan, Melekleri Åžeytan gibi göstermeye kalkan her türlü Media’ın itibar cellatları ile siyaset ve din pazarlayan, kendilerinden olanları göklere çıkarırken, ötekileri yerin dibine batıran tetikçilerinin yalanlarına kanmayalım.
 
Firavunun sarayında “bizden”, Peygamber evinde “bize düÅŸman” birileri olabilir. Biz haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı olalım. Zalim babamız da olsa, mazlum düÅŸmanımız da olsa. Ä°ÅŸi de ehline verelim. Adil ÅŸahidler olalım, yüzümüzü Hakk’a dönelim, Allah’ın ipine tutunalım ki, kurtuluÅŸa erenlerden olalım. Selâm ve dua ile.
 
Yeniakit

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.