Sosyal Medya

Güncel

İstanbul Havalimanı'nda, Çin'den gelen yolcular termal kameralarla kontrol ediliyor

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul Havalimanı'na bu ülkeden gelen tarifeli uçakların yolcuları, termal kameralarla kontrolden geçirildi.



Pekin, Guangzhou ile Åžangay'dan hareket eden uçaklar, saat 06.00'dan itibaren Ä°stanbul Havalimanı'na  ulaÅŸtı.
 
Körüklere yanaÅŸan uçaktan inen yolcular, SaÄŸlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller SaÄŸlık Genel MüdürlüÄŸü ekiplerince kurulan termal kameralarla detaylı ÅŸekilde tarandı. Çin'den gelen yolcuların büyük çoÄŸunluÄŸunun maske taktıkları görüldü.
 
Türkiye Hudut ve Sahiller SaÄŸlık Genel MüdürlüÄŸü Ä°stanbul Havalimanı BaÅŸhekimi Dr. Aykut Yener Kavak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Çin'in Vuhan kentinden baÅŸlayan bir koronavirüs salgını olduÄŸunu hatırlattı.
 
 
Kavak, Ä°stanbul Havalimanı'nda 13 Ocak'tan itibaren önlem almaya baÅŸladıklarını, Çin'deki uçuÅŸlarla ilgili risk deÄŸerlendirme ve analizi yaptıklarını ifade ederek, "Havayolu ÅŸirketleri ile alandaki diÄŸer tüm birimlere bilgilendirme notları ve kiÅŸisel olarak alınabilecek tedbirleri bildirdik. Daha sonra Bakanlığımızın Bilim Kurulu kararları doÄŸrultusunda buradaki tedbirleri seviye seviye iÅŸleme koymaya baÅŸladık. Bugün de dün geceden beri baÅŸladığımız termal kamera taramalarına bundan sonra öncelikle Çin uçakları olmak üzere devam ediyoruz." diye konuÅŸtu.
 
Termal kameraların 38 derecenin üstündeki vücut ısısını yansıtan sistemler olduÄŸuna deÄŸinen Kavak, ÅŸöyle devam etti:
 
 
Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.