Sosyal Medya

Güncel

Türk Akım doğal gaz boru hattı projesinde vanalar açılıyor

Rusya'nın doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım doğal gaz boru hattı bugün düzenlenecek törenle açılacak.



Rusya'nın doÄŸal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım doÄŸal gaz boru hattının açılışı bugün Ä°stanbul'da düzenlecek törenle gerçekleÅŸtirilecek. 

Haliç Kongre Merkezi'ndeki törene, Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Rusya Federasyonu Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Sırbistan Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanı Aleksandar Vuçiç ve Bulgaristan Cumhuriyeti BaÅŸbakanı Boyko Borisov katılacak.     

Boru hattı 31 Aralık'ta gaz akışına hazır hale getirildi
 
Rusya'nın Anapa ÅŸehrinden Kıyıköy'e uzanan ve 935'er kilometre uzunluÄŸundaki iki hattan oluÅŸan TürkAkım'ın inÅŸaat süreci sona erdi. Anapa'da bulunan Russkaya Kompresör Ä°stasyonu ve Türkiye Kıyıköy Alım Terminali de tamamlandı. 
 
Rus gazını doÄŸrudan Türkiye'ye iletecek TürkAkım boru hattı 31 Aralık 2019 itibarıyla gaz akışına hazır hale getirildi.
 
Her bir hattı 15,75 milyar metreküp olmak üzere toplam 31,5 milyar metreküp gaz kapasitesi bulunan TürkAkım'ın 15,75 milyar metreküp kapasiteli ilk hattı Türkiye'ye gaz akışı saÄŸlarken, aynı kapasiteli ikinci hat üzerinden Avrupa'ya gaz gönderilecek.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.