Sosyal Medya

Güncel

Müslümanlara zulüm Asya Kıtası'nın her köşesinde devam ediyor

1,5 milyarlık İslam âleminin yüzde 60’ı Asya’da yaşarken Hindistan, Myanmar ve Doğu Türkistan’da milyonlarca Müslüman yıkım, sürgün ve işkenceyle soykırıma maruz bırakılıyor. Siyonizminden kopyalanan politikaların pençesindeki kıtada egemen güçler, Müslümanlar’ı silmek istiyor.



Dünyada nüfusu hızla artan Müslümanlar’ı tehdit olarak algılayan hükümetler, türlü baskı ve dayatma politikalarıyla bu gidiÅŸin önüne geçmeye çalışıyor. Sonuç alamayınca da canavarlaÅŸarak Müslüman halkları, ölümden beter iÅŸkence politikalarıyla asimile etme ve zorla kimliksizleÅŸtirme çabası içine giriyorlar.
 
Özellikle Müslüman nüfusun büyük kısmının yaÅŸadığı Asya’da görülen bu tabloda Hindistan, Myanmar, DoÄŸu Türkistan ve KeÅŸmir’de hâkim güçler istediklerini alamayınca da Müslümanlar’ı türlü yöntemlerle öldürüyor.
 
MÜSLÜMANLARA ÖLÜM!
 
Hindistan’da son yılların en acı ve yaralayıcı geliÅŸmeleri yaÅŸanıyor. Tam 2 milyon insan sırf Müslüman ve fakir oldukları için doÄŸup büyüdükleri topraklardan kopartılarak vatandaÅŸlıktan atılıyor. Yerlerine ise ülkeye sonradan gelen gayrimüslimlere vatandaÅŸlık veriliyor.
 
Ülkede mezalimleriyle meÅŸhur Hindistan BaÅŸbakanı Narendra Modi’nin uygulamaya soktuÄŸu Ulusal VatandaÅŸlık Sicili (NCR) adlı yasa yüz binlerce aileyi köklerinden kopartırken Müslümanlar öz yurdunda parya muamelesi görüyor. En temel haklarını kullanarak uygulamayı protesto eden vatandaÅŸlara biber gazı ve polis coplarıyla orantısız güç uygulanıyor. Bugüne kadar protestolarda onlarca üniversiteli genç yaralanırken cadde ve sokaklarda hükümete baÄŸlı polisler, Müslümanlar’a nefes aldırmıyor.
 
Zalim Modi’nin kirli geçmiÅŸi
 
Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi (BJP-Hindistan Halk Partisi) üzerinden 2014 Hint genel seçimlerinde Modi baÅŸbakanlık koltuÄŸuna oturtulmasıyla birlikte Hindistan genelinde Müslümanları hedef alan ırkçı saldırılarda büyük oranda yükseliÅŸ gösterdi. Bölgedeki kaynaklara göre Modi’nin liderliÄŸini yaptığı Hindistan’da aşırı ırkçı yaklaşımlardan dolayı her yıl Kurban ibadetini ifa ettiÄŸi için yüzlerce Müslüman katlediliyor. Dahası bir zamanlar Siyonizm’i ırkçılık olarak nitelendiren Hindistan’ın hükümet politikaları da Modi iktidarıyla birlikte deÄŸiÅŸerek ülkedeki Müslümanlara karşı Siyonizm politikalarını kopyaladı. Modi’nin lideri olduÄŸu BJP, hem Hindu dinini kullanıyor hem de ırkçılık fikirleri yayarak kendilerinin dışında olanları yok saymakla bu gerçeÄŸi tescilliyor.
 
KATLÄ°AM VE TEHCÄ°R SABIKASI
 
 
Ülkedeki bu acı tablonun mimarı olan Hindistan BaÅŸbakanı Modi’nin geçmiÅŸi oldukça karanlık. Öyle ki sadece Müslümanlar’ı hedef alan zulüm politikalarıyla gerilime yol açan Modi’nin ülkenin Gucarat eyaletinin yönetimindeyken 3 bin Müslüman’ın yakıldığı ve yüz binlercesinin göçe mecbur edildiÄŸi biliniyor. Bu zulüm siciliyle ABD’den aferin alan Modi’nin 2014’te baÅŸbakan olmasıyla Amerika’ya giriÅŸ yasağı da kaldırılmıştı.
 
 
O dönem provokasyonlar sonucu hedef tahtasına oturtulan Müslümanlar’a yönelen ÅŸiddet eylemlerinde 3 bin insan yakılarak can verdi. Hindu milliyetçilerin başını çektiÄŸi saldırılarda 200 binden fazla Müslüman mülteci kamplarına sığınmaya zorlanırken ölümle yüz yüze getirildi.
 
Asya Siyonizm’in pençesinde
 
Kıtada yaÅŸanan zulüm fotoÄŸrafı KeÅŸmir meselesini Hindistan’ın sistematik baskı, iÅŸgal veya insan hakları ihlali olarak görmememizi gerektiriyor. Hindistan’ın bu politikası dünya çapında Ä°slam ve Müslümanlar’a karşı yükselen karşıtlıktan bağımsız deÄŸil. Bu yeni tür bir emperyalist ideolojinin tam bir yansımasını oluÅŸturuyor. Bu da KeÅŸmir meselesini sadece KeÅŸmir Müslümanları’nın davası olmaktan çıkarırken topyekûn Müslümanlar’ın davası haline getirir.
 
ÇÄ°N KENDÄ°NE GÖRE Ä°SLAM UYDURUYOR
 
DiÄŸer yandan Çin’in DoÄŸu Türkistan politikaları her yeni gün önümüze bir baÅŸka zulüm manzarası koyuyor. Bölgedeki Müslümanlar’a olmadık iÅŸkenceleri reva gören Åži Cinping yönetimi bu kez Kur’an, Ä°ncil ve Budist Sutraların mealleri Çin Komünist Partisi ideolojisine göre yeniden yazdırmak için harekete geçti. Ä°slam’ı kendi ideolojilerine göre tahrif eden Çin yönetimi, DoÄŸu Türkistan’daki Müslümanlar’a uyguladığı zulmü, asimilasyonla bir adım daha öteye götürdü.
 
Uzmanlara göre, Mao Zedong’dan bu yana en katı Çinli lider olan Åži Cinping’in diÄŸer dinlere baÄŸlı Çin vatandaÅŸları ülkeye ihanet edebilecek potansiyel iç düÅŸman olarak görüyor.
 
 
Nüfusun yüzde 60’ı Asya’da
 
Ä°slam, DoÄŸu’da ve Batı’da her geçen gün hızla yayılırken hâlihazırdaki tabloda dünyadaki her 4 kiÅŸinde biri Müslüman. Üstelik 1,5 milyarlık Müslüman nüfusun yüzde 60’ı Türkiye’yi de içine alan Asya kıtasında yaşıyor. Zira Amerika’da yapılan bir araÅŸtırmaya göre Müslüman nüfusun 3’te 2’sinin 10 ülkede yaÅŸadığı belirlendi. Bu ülkelerden 6’sı Asya’da (Endonezya, Pakistan, Hindistan, BangladeÅŸ, Ä°ran ve Türkiye), 3’ü Kuzey Afrika’da (Mısır, Cezayir ve Fas) 1’i de Sahra Altı Afrika’sında (Nijerya) bulunurken, dünyada Müslüman nüfusun en yoÄŸun olduÄŸu ülke ise 203 milyon Müslüman nüfusun yaÅŸadığı Endonezya olarak tespit edildi. Aynı araÅŸtırmanın sonuçları bu ülkede yaÅŸayan Müslüman nüfusun tüm dünya nüfusunun yüzde 13’ünü oluÅŸturduÄŸunu ortaya çıkardı.
 
MYANMAR’IN ZULÜM TARÄ°HÄ°
 
Bölgenin kanayan bir diÄŸer yarası Myanmar’ın güneybatısındaki Arakan’da yaÅŸayan, kendi dilleri ve özgün kültürleri olan Rohingyalar, ülkenin 1948’de Ä°ngiltere’den bağımsızlığını kazanmasından itibaren zulüm görmeye baÅŸladı. Yönetimi 1962’de darbeyle ele geçiren askeri yönetim, aynı yıl “Ejderha Kral” ismindeki operasyonla Arakanlı Müslümanlar’ı hedef aldı. Askerlerin tecavüzü, evleri ve köyleri yakarak yok etmesi ile toplu tutuklamalar, Arakanlı Müslümanlar’ın kitleler halinde BangladeÅŸ’e sığınmasını tetikledi. Myanmar ordusunun 1978’de baÅŸlattığı “Temiz ve Güzel Ulus” ismindeki operasyon nedeniyle yaklaşık 200 bin Rohingya, BangladeÅŸ’e yöneldi.
 
Eyalette 2012’de Budistler ile Arakanlı Müslümanlar arasında çıkan çatışmalarda, çoÄŸu Müslüman binlerce kiÅŸi katledildi, Rohingyalar’a ait yüzlerce ev ve iÅŸ yeri ateÅŸe verildi, en az 150 bin Arakanlı Müslüman da evinden oldu. Myanmar yönetimi, 2014’te gerçekleÅŸtirilen ilk resmi nüfus sayımına Rohingyalar’ı dahil etmedi. Yıllardır süren askeri yönetimin ardından 2015’te düzenlenen seçimlerde, Rohingyalar’ın aday olmasına ya da oy kullanmasına izin verilmedi.
 
 
 
Müellif: Muhammed ÅžimÅŸek / Kaynak: DiriliÅŸ Postası

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.