Sosyal Medya

Güncel

Üstat Sezai Karakoç’a fahri doktora unvanı

Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı şair ve mütefekkir Sezai Karakoç'a Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı alanında Fahri Bilim Doktoru unvanı verildi.



Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı şair ve mütefekkir Sezai Karakoç'a Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı alanında Fahri Bilim Doktoru unvanı verildi.
 
Konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamada bulunan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, "Üniversite senatomuzun 25 Aralık 2019’da aldığı Fahri Doktora Unvanı’nı 28 Aralık 2019’da Diriliş Yayınlarında Üstad Sezai Karakoç’a takdim ettik." ifadelerini kullandı.
 
Rektör Yıldız, paylaşımında "Rabbimden mütefekkir, şair ve yazar Üstadımıza sağlık sıhhat ve afiyetler temenni ediyorum" dedi.
 
SEZAİ KARAKOÇ: SİVAS, MİLLETİMİZİN VE MEDENİYETİMİZİN KALELERİNDEN BİRİDİR
 
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, Sezai Karakoç'a verilen Fahri Doktora unvanını bizzat Karakoç'u ziyaret ederek takdim etti. Sezai Karakoç burada yapmış olduğu teşekkür açıklamasında Sivas'ın önemine dikkat çekti.
 
Sivas'ın milletimizin ve medeniyetimizin kalelerinden biri olduğunu ifade eden Karakoç, "Bütün Sivas'taki üniversite hoca ve öğrencileine selamlarımı gönderiyorum. Hepsinin bu İslam milletinin ve İslam medeniyetinin yeniden dirilişinde eskisi gibi Sivas'ın eski medeniyet ocakları gibi görev alacaklarından ve vazifelerini yapacaklarından ve başarıya ulaşacağımızdan eminim" dedi.
 
Şair ve mütefekkir Sezai Karakoç şu ifadeleri kullandı:
 
Çok teşekkür ederim. Tabi Sivas, milletimizin ve medeniyetimizin kalelerinden biridir. Şimdi İslam'ın dirilişinde yeniden eski kalelik görevini hakkıyla ve daha büyük bir coşkunlukla yapacağına eminim. Bütün Sivas'taki üniversite hoca ve öğrencileine selamlarımı gönderiyorum. Hepsinin bu İslam milletinin ve İslam medeniyetinin yeniden dirilişinde eskisi gibi Sivas'ın eski medeniyet ocakları gibi görev alacaklarından ve vazifelerini yapacaklarından ve başarıya ulaşacağımızdan eminim. Üniversitenizin kuruluş yıldönümünü şimdiden kutluyorum hem de bütün çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
 
 
SEZAİ KARAKOÇ'A FAHRİ DOKTORA UNVANI VERİLMESİ SOSYAL MEDYADA YANKI BULDU
 
Şair ve mütefekkir Sezai Karakoç'a Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verilmesi sosyal medyada yankı buldu. Sosyal medya kullanıcıları konuya ilişkin memnuniyetlerini dile getirdi.
 
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin  Sezai Karakoç'a Fahri Doktora unvanı vermesine dair sosyal medyadaki paylaşımlardan bazları şu şekilde:
 
Milletimizin Üstad Sezai Karakoç gibi birleştirici, mütevazi, örnek müslüman fikir adamlarına çok ihtiyacı var. Öldükten sonra değil, yaşarken kıymetlerini bilmek, takdir etmek gerek. Bizzat yerinde Unvanını takdim eden Alim Yıldız Bey' e bu tavrından dolayı teşekkür ederiz.
 
İşte bu! Hiç olmazsa arada bir ünvanlarımızı bir tarafa bırakıp zamanı aşan büyüklerimizin yamacına varmalıyız. Sezai Karakoç’un buna ihtiyacı yok, Ama bizim çok ihtiyacımız var. Bu mütevazi ama anlamlı girişim için Sivas Ünv Rektörü @yildizalim1 ve emeği geçenlere müteşekkiriz.
 
Bütün ödülleri reddeden Üstad Sezai Karakoç'un İslam Medeniyetinin yeniden Diriliş Kalesi olarak değerlendirdiği Sivas adına Cumhuriyet Üniversitesi ödülünü kabul etmesi anlamlıydı. Ben de Sayın Rektör Prof. Âlim Yildiz'ı tebrik ediyorum
 
 
Sn. Alim Yıldız Beyefendi şahsında tüm Cumhuriyet Üniversitesini tebrik ediyorum Tevazu ve Hüsnü Niyet üzerine kurulu olan bilgelik kalplere yol bulacaktır Sezai Karakoç Üstadımıza Allah sağlık sıhhat ve hayırlı uzun ömürler versin. Kendisinden çokça istifade etmeniz gerekiyor.
 
Alim Yıldız hem kendisini hem üniversitesini büyütmüştür bu hareketiyle. Sezai Karakoç kapısında beklenilmeyi hakeden ender insanlardandır.
 
Şu ana kadar Sezai Karakoç, kendisine verilen hiç bir ödül'ü almaya gitmedi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Üstad'a Fahri Doktora ünvanı vermiş, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, bizzat Üstadın ayağına gelerek ödülü takdim etmiş. Alimlerin ayağına gidilir...
 
Her yönüyle çok müstesna bir an. Büyük şair Sezai Karakoç Alim beyin inceliğine sevgiyle icabet etmiş. @yildizalim1
 
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ni ve Rektör Alim Yıldız hocayı Üstad Sezai Karakoç'a verdikleri Fahri Doktora ünvanı için tebrik ediyorum.
 
Bir üniversitemizin Sezai Karakoç'a fahri doktora unvanı vermesi güzel bir düşünce ama daha güzeli bir üniversiteye Sezai Karakoç isminin verilmesidir. Bakalım kime nasip olacak
 
Üstad Sezai Karakoç’a takdim edilen fahri doktora beratını bizzat sunan sayın Alim Yıldız ⁦@yildizalim1
 
⁩ hocamıza, Sivas’a ve Cumhuriyet Üniversitesi’ne bin teşekkür!
 
İnandığı gibi yaşayan,sustuğunda bile çok şeyler anlatan "meselesi" ve "çare"leri olan şair ve düşünce adamı Üstad #SezaiKarakoç'un ayağına kadar giderek "Fahri Doktora" unvanını tevdi eden @yildizalim1
bey'e vefa, liyakat ve marifete olan duyarlılığından ötürü teşekkür ederim.
 
Sezai Karakoç üstadımıza verilen bu unvan, ona olan vefamızın ince bir nişanesi olmuş.. Kalemiyle, edebiyle ve siyasetiyle tevhidi yansıttı bizlere.. Sivas Üniversitesi Rektörümüze ve senato üyelerine teşekkurler.. Kendisine sıhhat ve afiyet duasıyla..
 
Çok onurlu ve mütevazi bir davranışla üstad Sezai Karakoç’a fahri doktoranın bizzat Diriliş Yayınlarında takdim edilmesini milletimiz büyük takdirle karşılayacaktır. Mükemmel bir davranış! Sayın Rektörü ve ekibini tebrik eder, takdirlerimi sunarım.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.