Sosyal Medya

Güncel

Libya direniyor: Selalar okundu, halk meydanlara indi

Libya’da Hafter çetesinin saldırı ve tehditlerine karşı halk sokaklara indi. Ülkenin pek çok şehrinde UMH’ye destek, Hafter ve güçlerine lanet gösterileri yapılıyor. Dayanışmayı güçlendirmek için, Türkiye’de 15 Temmuz FETÖ darbe girişimindeki gibi camilerden selâ sesleri yükseliyor.



Libya’da Hafter çetesinin saldırı ve tehditlerine karşı halk sokaklara indi. Trablus’u düÅŸürmeye yönelik saldırıların sürdüÄŸü ülkede tarihi bir dönüm noktası yaÅŸanıyor. Libya halkının desteklediÄŸi meÅŸrû Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) karşı BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Rusya, ABD, Sudan ve Mısır gibi ülkeleri arkasına alarak savaÅŸ açan Hafter’e ülkenin dört bir yanından tepki yağıyor. Ülkenin pek çok ÅŸehrinde yapılan gösterilerde halk UMH’ye desteÄŸini yenilerken, Hafter ve güçlerine lanet yaÄŸdırdı. Yabancı ülkelerden gelen asker ve silahlarla ülkenin kaderine pranga takmak isteyen Hafter’e karşı onbinlerce kiÅŸi meydanlarda toplandı. Halkın dayanışmasını göstermek için Türkiye’de hain 15 Temmuz FETÖ darbe giriÅŸiminde olduÄŸu gibi camilerden sela sesleri yükseliyor.
 
 
HEPÄ°MÄ°Z ÖLSEK DE TESLÄ°M OLMAYIZ!
 
Misrata kentinin de aralarında olduÄŸu ÅŸehirlerin teslim olması için kendince ‘3 gün müddet’ veren Hafter’in sözcüsü Ahmet el-Mismari’ye tepki gösteren halk, UMH’nin baÅŸlattığı Burkan el-Gazab operasyonuna desteklerini meydanlarda gösterdi. Misrata ÅŸehrine Hafter saldırıları devam ederken ÅŸehrin operasyon odası, Hafter’le hiçbir ÅŸekilde diyaloÄŸa girmeyeceklerini belirtti. Misrata’ya yönelik tehditlerin ardından açıklama yapan Libya Ä°çiÅŸleri Bakanı Fethi BaÅŸaÄŸa ise ÅŸehrin özgür bir ülkede nefes almak isteyen 400 bin kiÅŸinin her bir ferdi öldürülmeden teslim olmayacağını ilan etti. En son Zuver ÅŸehrinin de katılımıyla Hafter yıkımına karşı seferberlik ilan eden kent sayısı 9’a yükselmiÅŸti.
 
SMO orada
 
Türkiye, Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) daveti üzerine bu ülkeye asker göndermeye hazırlanırken sahada ilginç geliÅŸmeler yaÅŸanıyor. Hem Hafter basını hem de ABD basını, Suriye Milli Ordusu'na baÄŸlı unsurların UMH ordusuna destek için Libya'ya sevk edildiÄŸini iddia etti. Hafter'e baÄŸlı yayın organlarında Ä°stanbul'dan kalkıp Libya'ya gittiÄŸi öne sürülen bir uçağın radar izini yayınlanarak "Uçak UMH'ye destek verecek Suriyeli muhalif savaÅŸçıları getirdi" iddiasında bulundu. Lübnan merkezli Al Mayaden televizyonu ise ilk grup SMO askerinin çarÅŸamba günü Libya'a girdiÄŸini öne sürdü. Benzer iddia ABD basınından da geldi. Amerikan Bloomberg televizyonu, Suriye'den Türkmen grupların UMH ordusunu takviye edeceÄŸini öne sürdü. Haberde Libya hükümetinin baÅŸlangıçta böyle bir konuÅŸlandırma fikrine direndiÄŸi ancak Hafter'in Trablus'ta ilerleyiÅŸi ile teklifin kabul edildiÄŸi savunuldu. Ayrıca UMH yetkililerinin iddiaları doÄŸruladığı belirtildi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.