Sosyal Medya

Güncel

UEFA'dan milli takımımıza 'asker selamı' cezası ve kınama

UEFA, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde asker selamı veren milli oyunculara kınama ve Türkiye Futbol Federasyonuna 50 bin avro para cezaları verdiğini duyurdu.



UEFA'dan yapılan açıklamada,2020 Avrupa Futbol Åžampiyonası (EURO 2020) Elemeleri'nde 11 Ekim'de Arnavutluk ve 14 Ekim'de Fransa maçlarında asker selamı verdiÄŸi gerekçesiyle haklarında disiplin soruÅŸturması açılan milli futbolcular ve TFF'ye iliÅŸkin kararların verildiÄŸi belirtildi.
 
SoruÅŸturma sonucunda asker selamının "politik içerikli, uygun olmayan bir davranış olarak görüldüÄŸü" belirtilerek, sporun doÄŸasına aykırılık teÅŸkil ettiÄŸi gerekçesiyle söz konusu maçlarda asker selamı veren futbolcular Merih Demiral, Umut MeraÅŸ, Burak Yılmaz, Mert Günok, Zeki Çelik, Cenk Tosun, Mahmut Tekdemir, UÄŸurcan Çakır, Yusuf Yazıcı, Hakan ÇalhanoÄŸlu, Okay YokuÅŸlu, Ozan Tufan, Sinan Bolat, Emre BelözoÄŸlu, Deniz Türüç ve Ä°rfan Can Kahveci'ye kınama cezası verildi.
 
Asker selamının yanı sıra Türkiye ile Fransa arasında oynanan maçta yaÅŸanan tribün olaylarının da göz önüne alındığının vurgulandığı açıklamada, TFF'ye 50 bin avro para cezası verildiÄŸi kaydedildi.
 
Türkiye ile Bulgaristan arasında 19 Kasım'da oynanan 19 YaÅŸ Altı Avrupa Åžampiyonası eleme maçında yaÅŸanan benzer olaylar nedeniyle futbolcular ve federasyona açılan disiplin soruÅŸturması ise kapatıldı.
 
UEFA Åžampiyonlar Ligi'nde Juventus ile Atletico Madrid arasında 26 Kasım'da oynanan maçta gol atmasının ardından takım arkadaşı Merih Demiral'ın yanına koÅŸarak asker selamı veren Arjantinli futbolcu Paulo Dybala hakkında açılan disiplin soruÅŸturmasında da cezaya gerek görülmedi.
 
UEFA, Medipol BaÅŸakÅŸehir'in UEFA Avrupa Ligi'nde sahasında Avusturya temsilcisi Wolfsberger ile yaptığı ve 1-0 kazandığı maçta asker selamı verdikleri gerekçesiyle Ä°rfan Can Kahveci, Robinho, Edin Visca, Okechukwu Godson Azubuike, Junior Caiçara ve Mehmet Topal'a da kınama cezası vermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.