Sosyal Medya

Güncel

Mevlana'nın hayatı çizgi filme dönüştürülüyor

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hayatını konu edinen, Karatay Belediyesinin hazırladığı 30 bölümden oluşan "Mihrimah Karatay" adlı çizgi film, sosyal medyada 5 milyon erişime ulaştı.



Büyük Ä°slam düÅŸünürü Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hayatı, Karatay Belediyesi'nin hazırladığı 30 bölümden oluÅŸan "Mihrimah Karatay" isimli çizgi filmi, yoÄŸun ilgi görüyor.
 
DüÅŸünceleri yüzyıllardır insanlığa ışık tutan, ilahi aÅŸka adadığı 66 yıllık ömrü süresince insan ve hayata dair kapsayıcı eserler bırakan Türk-Ä°slam düÅŸünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, 746. ölüm yıl dönümünde anılıyor.
 
Batı dünyasında "Anadolulu" anlamına gelen "Rumi" olarak anılan Hazreti Mevlana, tasavvufi öÄŸretinin en güzel ÅŸekilde iÅŸlendiÄŸi eserleriyle insanlığa yüzyıllardır yol gösteriyor.
 
Ahirete irtihalinin 746'ncı yılında törenlerle anılan Hazreti Mevlana'nın hayatı, Karatay Belediyesi'nin hazırladığı 30 bölümden oluÅŸan çizgi filmle vatandaÅŸlara anlatılıyor.
 
Hazreti Mevlana'nın eserlerinden derlenen hikmetli sözlerinin de yer aldığı videoda, Mevlana'nın ailesiyle Konya'ya geliÅŸi ve Åžems-i Tebrizi ile buluÅŸması yoÄŸun ilgi çekti.
 
 
"Daha çok gençler ilgi gösteriyor"
 
Karatay Belediye BaÅŸkanı Hasan Kılca, yaptığı açıklamada, Mihrimah Karatay'ı uzun soluklu çalışmanın ardından Åžeb-i Arus haftasına yetiÅŸtirdiklerini söyledi.
 
Hazreti Mevlana'nın hayatıyla iligili pek çok kaynaktan istifade edilerek çizgi filmin hazırlandığını anlatan Kılca, ÅŸunları kaydetti:
 
"Hazreti Mevlana'nın hayatını öÄŸrenmeye çalışıyoruz ama görsel alanda anlatımının yetersiz olduÄŸunu gördük. Sosyal medyada bu hazırladığımız Mihrimah Karatay'ı sosyal medyada yayınladık. Åžu ana kadar bu platformlarda 5 milyon izlenme oranına ulaÅŸtı. Bir ay öncesinde baÅŸladığımız çalışmamızda 22'nci bölümü de yayınladık. 1 dakikalık bölümlerden toplamda 30 bölümde tamamlayacağız. Åžeb-i Arus gecesi 17 Aralık'ta 30 dakikalık tek bölüm halinde Mevlana hayatını yayınlayacağız ve milyonlara bu ÅŸekilde ulaÅŸtırmış olacağız. Geri dönüÅŸleri de harika. Hedefimiz Mevlana'nın hayatının doÄŸru ve kısa anlatımla herkese ulaÅŸtırılmasıdır. Bunu da baÅŸaracağız inÅŸallah. Daha çok gençler ilgi gösteriyor."
 
 
Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.