Sosyal Medya

Güncel

Kral II Agust'un Osmanlı Hayranlığını Yansıtan Almanya'daki Türk Çadırı

2010 yılında Dresden’deki SKD Müzesi’nde ziyarete açılan 3 direkli bu haşmetli çadır, 20 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde ve 6 metre yüksekliğindedir. Altın ve ipekten dokunmuştur.



Güçlü fiziÄŸi sebebiyle “Demir El”, “Saksonya Herkülü” gibi isimlerle tanınan seçmen prens II. August zamanında, Saksonların Osmanlı hayranlığı zirveye vurur. Saksonya seçmen prensi iken daha sonraları Polonya kralı olacak olan 2. August, sıklıkla sarayındaki festivallerine sultan gibi giyinerek gelmesiyle meÅŸhurdur. Hatta emir subayı Johann Georg Spiegel‘ı Ä°stanbul’a göndererek, egzotik eÅŸyalar aldırdığı bilinmektedir. Dahası, özellikle Dresden sarayındaki Barok festivallerinde kullanılmak üzere, yularları bezemeli develer ve Arap atları getirtir.
 
Prens II. Agust
 
Getirttikleri arasında bilinen en büyük eÅŸya Türk Çadırı‘dır (Türckische Cammer). 2010 yılında Dresden’deki SKD Müzesi’nde ziyarete açılan 3 direkli bu haÅŸmetli çadır, 20 metre uzunluÄŸunda, 8 metre geniÅŸliÄŸinde ve 6 metre yüksekliÄŸindedir. Altın ve ipekten dokunmuÅŸtur.
 
Ä°ÅŸte o çadırın fotoÄŸrafları:
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.