Sosyal Medya

Güncel

Yahudi işgalciler Babu'r-Rahme Mezarlığı'nı tahrip etti

Onlarca Kudüslü gönüllünün temizlemelerinin hemen ardından Yahudi işgalcilerin Babu'r-Rahme Mezarlığı'nı kirlettiği bildirildi.



Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre bugün, yahudi iÅŸgalciler iÅŸgal altındaki Kudüs'te Mescidi Aksa surlarının doÄŸu yönünden bitiÅŸiÄŸinde yer alan Babu'r-Rahme Mezarlığı'na baskın düzenleyerek burayı kirlettiler.
 
Onlarca Kudüslü gönüllünün mezarlıkta geniÅŸ çaplı bir çevre temizliÄŸi ve süsleme yapmalarının ardından yahudi iÅŸgalcilerin söz konusu baskını düzenledikleri, mezarlığı kirlettikleri ve yapılan süslemeleri de dağıttıkları dile getirildi.
 
Ä°ÅŸgalcilerin Babu'r-Rahme Mezarlığı'na bugün düzenledikleri baskın ise arka arkaya gelen ikinci baskın oldu. Ä°ÅŸgalciler dün de tam Cuma namazı vaktinde bu mezarlığa baskın düzenlemiÅŸ ve Telmud ayinleri yapmış, mezarların üzerinde dans etmiÅŸlerdi.
 
Ä°ÅŸgal yönetiminin bölgenin altında yaptığı kazılar ise 26 Eylül 2019 tarihinde söz konusu mezarlığın güney duvarında çatlamaya neden olmuÅŸtu.
 
Ä°ÅŸgal yönetimi 2017'den beri Kudüs'te "Eski Kudüs'ü GeliÅŸtirme Projesi" adını verdiÄŸi bir proje çerçevesinde söz konusu mezarlığı hedef alan faaliyetlerde bulunuyor. Ä°ÅŸgal yönetiminin mezarlığın üstüne de teleferik yapmaya çalıştığı belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.