Sosyal Medya

Güncel

Trafikte çakar lamba yasağı başladı

Çakar lamba kullanıma ilişkin yasak 1 Kasım itibarıyla başladı. İstanbul polisi kentin çeşitli noktalarında uygulama yapıyor.



BÄ°R ÇOK NOKTADA DENETÄ°M YAPILDI
 
Ä°stanbul Trafik Denetleme Åžube MüdürlüÄŸü'nde görevli trafik polisleri yaptığı çalışmalarda yetkisiz çakar kullanımıyla ilgili il genelinde çeÅŸitli noktalarda denetimler gerçekleÅŸtirdi. Denetimler sahada olan trafik ekiplerinin yakalarında sesli ve görüntülü kayıt yapan, uzun süre çalışmaya uygun GSM hatları üzerinden anlık veri ileten 'Giyilebilir Kamera' da devredeydi. Yaka kamerası sayesinde trafik denetim ve uygulamaları sırasında trafik polisi ile vatandaÅŸ arasında yaÅŸanmakta olan sorunlar, iddiaların ve ÅŸikayetlerin önüne geçilmesi amaçlanırken Trafik Denetleme Åžube MüdürlüÄŸü'nde bulunan Trafik Komuta Kontrol Merkezi'nden de canlı olarak takip ediliyor. Yeni düzenlemenin bugün baÅŸlamasıyla birlikte polis bir çok noktada denetim yaptı. Karayolları Trafik Kanunu'nun 71'inci maddesinin (F) bendi kapsamında koruma kararı verilmiÅŸ kiÅŸilerin kullanımındaki araçlar ile sivil polis ve jandarma araçlarında sadece aracın tepe bölgesinde sabit veya sökülüp takılabilir ışıklı uyarı sistemi kullanılması zorunlu hale getirildi. 
 
 
2 BÄ°N 4 LÄ°RA CEZA KESÄ°LECEK
 
Yetkisiz çakar kullanan kiÅŸilere 2 bin 4 liraya kadar idari yaptırım uygulanabilecek, kurallara uymayanların araçları trafikten men edilecek. Çakar uygulamasına uymadığı tespit edilen araçlar trafikten men edilecek. Yetkisiz çakar kullanan kamu görevlileri hakkında iÅŸlem baÅŸlatılacak. Çakar sistemini ise ambulans, itfaiye ve polis ve jandarma araçlarıyla devletin en üst protokolünde bulunan 29 makam kullanılabilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.