Sosyal Medya

Güncel

Pakistan'da Seyir halindeki trende patlama, 62 ölü

Pakistan'da seyir halindeki bir yolcu treninde meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın sebebiyle en az 62 kişi yaşamını yitirdi.



Pakistan Demiryolları Bakanı Åžeyh RaÅŸid Ahmed, yaptığı açıklamada, ülkenin güneyindeki Karaçi'den kuzeyindeki Ravalpindi'ye giden Tezgram ekspresinde, Rahim Yar Han kentinin Liyakatpur ilçesi yakınlarında bir patlamanın ardından yangın çıktığını bildirdi.
 
Trenden atladıkları için öldüler
 
Ahmed, patlamaya yolcuların yanlarında taşıdıkları, kahvaltı hazırlamak için kullandıkları, "kamp ocağı" olarak bilinen iki küçük tüpün neden olduÄŸunu belirterek, trendekilerdeki yolculardan bazılarının patlama sonrasında ve yangın sırasında panikle trenden atladıkları için hayatını kaybettiÄŸini belirtti.
 
Helikopter ambulans da gönderilecek
 
Rahim Yar Han Emniyet Müdürü Amir Taimur, Geo News haber sitesine yaptığı açıklamada, üç vagonu tamamen saran yangın ve patlama nedeniyle ölü sayısının 62'ye ulaÅŸtığını kaydetti.
 
Öte yandan kurtarma ve tedavi çalışmalarına destek için Pakistan ordusu da doktorlarını bölgedeki hastanelere ve kaza yerine yolladı.
 
Ordu, durumu kritik olan yolcuları, baÅŸka hastanelere transfer için helikopter ambulans da gönderileceÄŸini açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.