Sosyal Medya

Güncel

Tututklu bulunan eski Pakistan başbakanı Şerif tahliye edildi

Kalp krizi geçiren Navaz Şerif, sağlık durumu göz önünde bulundurularak serbest bırakıldı



Ä°slamabad Yüksek Mahkemesi, cezaevinde bulunan eski Pakistan BaÅŸbakanı Navaz Åžerif'in, saÄŸlık sorunları nedeniyle serbest bırakılmasına karar verdi.
 
Mahkeme, kalp krizi geçiren Åžerif'in saÄŸlık durumu nedeniyle serbest bırakılmasının talep edildiÄŸi dilekçeyi bugün görüÅŸtü.
 
Yolsuzlukların soruÅŸturulmasıyla görevli Ulusal Hesap Verme Bürosu (NAB) avukatlarının Åžerif'in serbest bırakılmasında sakınca görülmediÄŸi yönündeki deÄŸerlendirmelerinin paylaşılmasının ardından mahkeme, Åžerif'in serbest bırakılmasına karar verdi.
 
Tedavi için yurt dışına çıkamayacak
 
Mahkeme, federal hükümetin ve Lahor eyalet hükümetinin Åžerif'in serbest bırakılmasına iliÅŸkin itirazları varsa saÄŸlık raporuyla birlikte salı gününe kadar mahkemeye sunmasına karar verirken, Åžerif'in tedavi için yurt dışına çıkamayacağına da hükmetti.
 
Åžerif, hafta içinde dang humması ÅŸüphesiyle hastaneye kaldırılmış ancak bağışıklık sistemi sorunları nedeniyle deri altı kanama yaÅŸadığı tespit edilmiÅŸti. Tedavisi süren Åžerif, bugün ise tehlikeli boyutta olmayan bir kalp krizi geçirmiÅŸti. 
 
Åžerif hakkında dün de yolsuzlukla elde ettiÄŸi paraları, sahibi olduÄŸu fabrikaya yabancı kaynaklı yatırım yapılmış gibi göstererek akladığı iddiasıyla yargılandığı davadan saÄŸlık sorunları nedeniyle tutuksuz yargılanma kararı çıkmıştı. 
 
Hakkında 3 dava açıldı
 
Panama'da bulunan "off shore" hesaplarına ait bilgilerin paylaşıldığı "Panama Belgeleri" skandalında adı geçen Åžerif, 2017'de Anayasa Mahkemesince görevinden alınmıştı.
 
Åžerif hakkında, kaynağı belli olmayan paralarla yatırım ve satın alma iÅŸlemleri yaptığı iddiasıyla 3 yolsuzluk ve rüÅŸvet davası açılmıştı.
 
Bunlardan ilki olan Avenfield davası kapsamında Åžerif ve ailesi yolsuzluktan elde ettikleri paralarla Londra'da lüks daireler almakla suçlanmıştı. Geçen sene sonuçlanan davada Åžerif 10 yıl hapis cezasına çarptırılmış ancak 2 ay sonra adil yargılanmadığı ve delillerin yeterli olmadığı gerekçesiyle yeniden yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
 
Åžerif, aralık ayında ise Aziziye Demir Çelik Fabrikaları davasında 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Eski baÅŸbakanın Suudi Arabistan'daki bu fabrikanın gerçek sahibi olduÄŸu belirtilmiÅŸti. 
 
Åžerif hakkındaki Çaudri Åžeker Fabrikaları davasında ise ekim ayı başında tutuklu yargılama kararı çıkmış, Åžerif'in cezaevinden alınarak NAB'de tutulmasına hükmedilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.