Sosyal Medya

Siyonist İsrail, Gazze’deki tarım arazilerini kanserojen ilaçlarla zehirliyor

Filistin'deki El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, işgalci İsrail'in yaklaşık beş yıldır, Gazze Şeridi'ndeki tarım arazilerine kimyasal madde içerikli böcek ilaçları püskürterek, canlıların sağlığına zarar verdiğini açıkladı.



Siyonist Ä°srail’in yaklaşık 5 yıldan bu yana tarım arazilerine sıktığı böcek ilaçlarının ürünlere ve insan saÄŸlığına zarar vermeye devam ettiÄŸi belirtildi.
 
Filistin’deki El-Mizan Ä°nsan Hakları Merkezi, ‘Ä°srail’in sınırda yaptığı kimyasal madde içerikli ilaçlamaların bölgeye etkisi’ baÅŸlıklı rapor yayımladı.
 
Raporda, iÅŸgalci Ä°srail’in son 5 yılda kış ve yaz bitkilerini hedef alarak tarım arazilerine yaklaşık 30 kez kimyasal madde içerikli ilaçlar püskürttüÄŸü belirtildi.
 
Siyonist Ä°srail uçaklarının sınırdan Gazze Åžeridi’ndeki tarlalara sıktığı ilaçların, toprağın 700 ila bin 200 metre derinliÄŸine etki ederek, yaklaşık 7 bin 268 dönümlük araziye zarar verdiÄŸi kaydedildi.
 
Siyonist Ä°srail, Gazze’deki tarlalara kanserojen içerikli ilaçlar püskürtüyor
 
Ä°laçlanan bitkilerin insan ve canlı saÄŸlığı üzerinde ciddi sorunlara yol açtığı ifade edilen raporda, maddenin toprakta kalma süresinin 60 ila 80 gün arasında deÄŸiÅŸtiÄŸine, toprağın verim ve kalitesini de etkilediÄŸine dikkat çekildi.
 
Raporda, söz konusu ilaçların kanserojen madde içerdiÄŸi vurgulanarak, bu maddelerin hayvanlarda da ölü ve sakat doÄŸumlara neden olduÄŸu kaydedildi.
 
Raporda ayrıca söz konusu ilaçlamanın, arazi sahiplerini de maddi zarara uÄŸrattığına iÅŸaret edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.