Sosyal Medya

Güncel

Sancaktepe'de yapımı planlanan Şehir Hastanesi ihalesi iptal edildi

Beş yıldır projesi devam eden Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin ihalesi iptal oldu. Sancaktepe’de 4 bin 200 yataklı şehir hastanesinin inşa edilmesi için 2013 yılında çalışmalara başlanmıştı.



Ä°stanbul Anadolu yakasının en büyük ÅŸehir hastanesi olması planlanan Sancaktepe Åžehir Hastanesi ihalesi SaÄŸlık Bakanlığı tarafından 23 Ekim tarihli Resmi Gazete ilanı ile iptal edildi. 
 
Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan iptal kararı ÅŸöyle:
 
“Ä°stanbul Sancaktepe Åžehir Hastanesi Yapım Ä°ÅŸleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi ihalesi, 6428 Sayılı T.C. SaÄŸlık Bakanlığınca Kamu Özel Ä°ÅŸ BirliÄŸi Modeli Ä°le Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde DeÄŸiÅŸiklik Yapılması Hakkında Kanun ile SaÄŸlık Bakanlığınca Kamu Özel Ä°ÅŸbirliÄŸi Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınmasına Ä°liÅŸkin Uygulama YönetmeliÄŸi kapsamında iptal edilmiÅŸtir.”
 
2013 YILINDA BAÅžLANMIÅžTI
 
Sancaktepe’de 4 bin 200 yataklı ÅŸehir hastanesinin inÅŸa edilmesi için 2013 yılında düÄŸmeye basılmıştı. Sarıgazi Mahallesi’nde yer alan 3 milyon 350 bin metrekarelik alan, 2013’te imzalanan protokolle Milli Savunma Bakanlığı’ndan SaÄŸlık Bakanlığı’na devredilmiÅŸti.
 
SaÄŸlık Bakanlığı tarafından Sancaktepe Åžehir Hastanesi Yapım Ä°ÅŸleri ile ürün ve hizmetlerin temin edilmesi iÅŸi için Haziran 2018 tarihinde ihale ilanı yayınlandı. Ä°lk ihale tarihi 4 Temmuz 2018 olarak belirlenmiÅŸ, fakat sonra 8 AÄŸustos 2018’e daha sonra ise 25 Eylül 2018’e ertelenmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.