Sosyal Medya

İran Devlet Başkanı Ruhani: Bazı ülkeler hala İran ile müzakerenin peşinde

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında konuşan İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD ile müzakerelere ilişkin "Bazı ülkeler hala İran ile müzakerenin peşinde ve bunun için ısrar ediyor, mesaj gönderiyorlar. Müzakereler konusunda şüphesiz ki biz kendi yolumuzu takip edeceğiz. İran, tüm görüşleri dikkate alarak hesaplı ve akıllı adımlar atacaktır" açıklaması yaptı.



Ä°ran'ın baÅŸkenti Tahran'da gerçekleÅŸtirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, nükleer anlaÅŸma ve ABD ile müzakerelere iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. 
 
Ruhani, ABD ile yeniden müzakerelere iliÅŸkin ÅŸunları kaydetti: "Bazı ülkeler hala Ä°ran ile müzakerenin peÅŸinde ve bunun için ısrar ediyor, mesaj gönderiyorlar. Müzakereler konusunda ÅŸüphesiz ki biz kendi yolumuzu takip edeceÄŸiz. Ä°ran, tüm görüÅŸleri dikkate alarak hesaplı ve akıllı adımlar atacaktır. Müzakerelerin Ä°ran için ne gibi kazanımlar saÄŸlayacağını görmemiz lazım." 
 
"BAZI DÜNYA LÄ°DERLERÄ°, Ä°RAN'I KISKANDIKLARI SÖYLÜYORLAR"
 
ABD ile imzalanan nükleer anlaÅŸma ve Ä°ran'ın 'diplomatik baÅŸarısının' sonucu halkın yaÅŸam ÅŸartlarının düzeldiÄŸini ve 2016 yılında dünyada en fazla büyüyen ülke olduklarını savunan Ruhani,  "New York ziyaretimde bazı dünya liderleri, Ä°ran'ın bu büyümesini kıskandıklarını söylüyorlardı. Çünkü büyük ÅŸirketler akın akın Ä°ran'a geliyordu. Halkın yaÅŸam ÅŸartlarının da nasıl düzeldiÄŸini görüyorduk. Ä°srail, Suudi Arabistan ve ABD'deki aşırıcılar Ä°ran'ın bu yükseliÅŸini hazmedemedi. O yüzden Beyaz Saray'da iÅŸ başına gelenler nükleer anlaÅŸmadan ayrıldı ve bize sorun çıkardı." ifadelerini kullandı. 
 
Ruhani, Ä°ran takvimine göre 1397 yılının (2018 ile 2019 arası) kendileri için zor geçtiÄŸini belirterek, bu yıl içinde artmasını istemedikleri her ÅŸeyin arttığını ve düÅŸmesini istemediklerini her ÅŸeyin düÅŸtüÄŸünü ifade ederek, bu süre içinde büyüme oranının düÅŸtüÄŸünü enflasyonun ise yükseldiÄŸini kaydetti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.