Sosyal Medya

Soçi'deki kritik Erdoğan-Putin Zirvesi 6 saattir sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu görüşme Barış Pınarı Harekatı'na ciddi fırsat sağlayacak" dediği Erdoğan-Putin görüşmesinde yaklaşık 6 saati geride kaldı.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Suriye'nin kuzeyindeki durumun ana gündem maddesi olduÄŸu görüÅŸme için Soçi'de bir araya geldi. Ä°ki liderin görüÅŸmesinde 6 saatten uzun bir süre geride kaldı. 
 
Rusya lideri Putin ile Türkiye CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın bugünkü görüÅŸmesi, terör güçlerinin, Türkiye'nin Suriye sınırları içerisinde kendi denetiminde olmasını istediÄŸi 'güvenli bölgeden' çekilmeleri için belirlenen sürenin dolacağı güne denk geliyor.
 
Suriye'nin kuzeyindeki terör güçlerinin 120 saat içerisinde sınırın 32 kilometre güneyine geri çekilmesini içeren bu anlaÅŸmaya, Türkiye ile ABD varmıştı. 
 
Rusya söz konusu anlaÅŸmaya nasıl baktığına iliÅŸkin doÄŸrudan bir açıklama yapmış deÄŸil, ancak Kremlin yetkilileri sık sık Suriye'nin kuzeyine iliÅŸkin pozisyonlarının deÄŸiÅŸmediÄŸini söyledikleri demeçler veriyor.
 
ERDOÄžAN: CÄ°DDÄ° FIRSATLAR SAÄžLAYACAK
 
ErdoÄŸan: GörüÅŸmenin Barış Pınarı Harekatı'na ciddi fırsatlar saÄŸlayacağına inanıyorum
GörüÅŸmenin basına açık kısmında gazetecilere açıklama yapan ErdoÄŸan, buluÅŸma öncesi detaylı görüÅŸmeler gerçekleÅŸtirdiklerini belirterek, ÅŸunları söyledi:
 
"Bu vesile ile gerek ikili görüÅŸmeler gerek ikili iliÅŸkileri ele alma fırsatı bulacağız. Bu barışın çok daha güçlü bir ÅŸekilde ele alınmasına fırsat saÄŸlayacak. Bu görüÅŸmenin de Barış Pınarı Harekatı'na çok ciddi fırsatlar saÄŸlayacağına inanıyorum."
 
KREMLÄ°N: KAPSAMLI, ZOR VE UZUN BÄ°R GÖRÜÅžME OLACAK
 
Rusya lideri Putin ile ErdoÄŸan'ın Soçi'deki görüÅŸmeleri iki saati aÅŸkın bir süredir devam ediyor. Ä°ki liderin görüÅŸmesi Moskova saati ile (TSÄ° ile aynı) 13.27'de baÅŸlamıştı.
 
Soçi'deki görüÅŸmelerin uzun sürmesi beklenmedik bir geliÅŸme deÄŸil. Zira Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov hemen öncesinde söz konusu görüÅŸmelerin 'kapsamlı, zor ve uzun olacağının' haberini vermiÅŸti.
 
Liderlerin baÅŸ baÅŸa gerçekleÅŸtirdiÄŸi görüÅŸmeyi, heyetlerin katılımı ile düzenlenecek daha geniÅŸ bir toplantı izleyecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.