Sosyal Medya

Macaristan: Türkiye Kürtlere değil, teröristlere karşı operasyon yapıyor

Daha önce Barış Pınarı Harekatı'na destek veren Macaristan, Türkiye'nin Kürtlerde değil, teröristlerle karşı karşıya geldiğini belirterek operasyona desteğini yineledi.



Macaristan DışiÅŸleri ve Dış Ticaret Bakanlığı Devlet Sekreteri Tamas Vargha, Barış Pınarı Harekatı'nın terör örgütünü hedef aldığını söyledi.
 
Macaristan Ulusal Meclisinde, Türkiye'nin güney sınırında oluÅŸturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla baÅŸlattığı Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili bir soruya cevap veren Vargha, ''Müdahale Kürt halkına karşı deÄŸil. Ankara, Irak'ta Kürt yönetimi ile çok iyi iliÅŸkilere sahip. Operasyon, 1984'ten beri Türkler ve Kürtlere karşı terör eylemi düzenleyen örgütü hedef alıyor. Türkiye'nin de kendi halkını koruması anlaşılır bir durum.'' dedi.
 
Harekata ilk destek veren ülkelerden biri
 
Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, harekatla ilgili, ''Türkiye kendi topraklarında ikamet eden 4 milyon mülteciyi kendi ülkesine geri ulaÅŸtırmak istiyorsa o zaman bu giriÅŸimi desteklenmeli.'' yorumunu yapmıştı.
 
Macaristan DışiÅŸleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, AB'nin Barış Pınarı Harekatı'na iliÅŸkin yayımlamak istediÄŸi ortak deklarasyonu ülkesinin uzun süre engellediÄŸini belirtmiÅŸ, "Türkiye'de yaklaşık 4 milyon düzensiz göçmen ve mülteci var. Türkler, onların geri dönmesi için çalışıyor." ÅŸeklinde konuÅŸmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.