Sosyal Medya

Gül'ün Eski Ak Partili 2 Kadın Bakan İçin Harekete Geçtiği İddia Edildi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeni parti kurma çalışmaları kapsamında bazı isimlerle özel olarak temas sağladığı öne sürüldü.



Ak Parti’den istifa eden ve parti kurma hazırlıklarını sürdüren eski bakan Ali Babacan’ın kuracağı yeni partide yer almaları için 11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül’ün de bazı isimlerle özel olarak temas saÄŸladığı öne sürüldü.
 
Ak Parti Hükümetlerinde bakanlık yapan BeÅŸir Atalay, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün’ün Ali Babacan’ın oluÅŸumunda yer alacağı artık kesinleÅŸirken, Abdullah Gül’ün de hem Ak Parti’de aktif siyaset yaptığı dönemden hem de CumhurbaÅŸkanlığı döneminden kendisine yakınlığı bulunan bazı eski bakanlarla temas halinde olduÄŸu öÄŸrenildi.
 
YeniçaÄŸ'ın Babacan’a yakın bir kaynaktan aktardığı habere göre, Ak Parti iktidarının ilk Milli EÄŸitim Bakanı olan Erkan Mumcu’ya teklif götürülmesine izin vermeyen Gül’ün, Ak Parti iktidarında Milli EÄŸitim Bakanlığı yapan bir baÅŸka isim olan Nimet BaÅŸ ile (Çubukçu) temas halinde olduÄŸu belirtildi.
 
Gül’ün temasta olduÄŸu bir diÄŸer ismin ise, Nimet BaÅŸ gibi Ak Parti’nin kadın siyasetçilerden olan ve eski Devlet Bakanı Aliye Ä°slam KavafoÄŸlu olduÄŸu öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.