Sosyal Medya

Yunanistan yaralı göçmenleri dahi zorla geri gönderdi

Kaçak yollarla Yunanistan'a geçen göçmenlerin otobüsüne, dur ihtarına uymayınca ateş açan Yunan polisi, kaza yapan otobüsteki yaralı göçmenleri, bota bindirip geri yolladı.



Ä°ddiaya göre göçmenler, kaçakçılarla kiÅŸi başı 3 bin euro'ya anlaÅŸtılar. Yunanistan'a geçtikten sonra Yunan polisi, göçmenleri taşıyan otobüsü durdurmak istedi. Durmayan otobüse ateÅŸ eden Yunan polisi, yakaladığı göçmenleri yaralı halde Meriç Nehri'nden bota bindirerek Türkiye'ye geri gönderdi.
 
JANDARMA YARALI HALDE BULDU
 
Alınan bilgiye göre, jandarma ekiplerince Kadıdondurma Köyü yakınlarında Afganistan, Pakistan ve Sri Lanka uyruklu 22 göçmeni yaralı halde bulundu. Yaralı halde bulunan göçmenler, Edirne'deki çeÅŸitli hastanelere kaldırıldı.
 
YAÅžANANLARI ANLATTI
 
 Uzunköprü Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Afgan Abdülvahap Nasari (17), gazetecilere yaptığı açıklamada, kiÅŸi başı 3 bin avroya anlaÅŸtıkları göçmen kaçakçısıyla yola çıktıklarını söyledi. Yunanistan'a geçtikten sonra Yunan polisinin otobüsü durdurmak istediÄŸini anlattı.
 
BOTA BÄ°NDÄ°RÄ°P GERÄ° GÖNDERDÄ°LER
 
Nasari, "Otobüs durmayınca Yunan polisi ateÅŸ etti sonra kaza yaptık. Ambulans kaza yerine çok geç geldi. Daha sonra yaralı ÅŸekilde bizi bota bindirip Meriç Nehri'nden geri gönderdiler. Sonra bizi jandarma buldu. Hastanelere getirdi.'' ifadelerini kullandı.
 
 
KAZADA Ä°KÄ° KİŞİ ÖLMÜÅž
 
Tedavi altına alınan Nasari, ''Ambulans kaza yerine çok geç geldi. 12 ve 63 yaşındaki iki kiÅŸi kazada öldü. Yola 45 kiÅŸi çıkmıştık. Sırbistan'a kadar anlaÅŸmıştık oradan da Almanya'ya gidecektik." diye konuÅŸtu.
 
Yaralı düzensiz göçmenlerden 13'ü Uzunköprü Devlet Hastanesi'nde, 9'u da Edirne, Meriç ve KeÅŸan'daki devlet hastanelerinde tedavi ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.