Sosyal Medya

Milyarder Zuckerberg: Kimse Bu Kadar Fazla Paraya Sahip Olmayı Hak Etmiyor

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, “bence milyarderler var olmamalı” diyen Bernie Sanders’ı destekleyerek şaşırtıcı açıklamalarda bulundu.



Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Perşembe günü canlı olarak yayınlanan bir soru-cevap oturumunda yaptığı açıklamalarla gündemde yankı uyandırdı ki genç girişimci, Bernie Sanders’ı milyarderler konusunda destekledi.
 
Bir dizi farklı konuyu ele alan Zuckerberg, Facebook’un hangi tür sahte haberleri önlemeye çalıştığı ve San Francisco Körfez Bölgesi’ndeki konut krizinin şirketi nasıl etkilediğine dair sorularla da karşılaştı. En çok dikkat çeken ise Senatör Bernie Sanders hakkındaki soruya cevabı oldu.
 
Facebook CEO’su Bernie Sanders’ın “milyarderler var olmamalı” şeklindeki yorumuna dair soruları, beklenmedik bir bakış açısından cevapladı.
 
Zira Facebook sayesinde 69 milyar doların üzerinde servete sahip olan Zuckerberg; “Birinin ne kadar paraya sahip olması gerektiği konusunda kesin bir eşiğim olduğunu bilmiyorum ama bir seviyede hiç kimse bu kadar paraya sahip olmayı hak etmiyor” dedi. Bu noktada Senatör Warren’ın şirketin bölünmesi gerektiğini söyleyerek doğrudan Facebook’a saldırdığı ve Zuckerberg’in başkan adayı hakkındaki sözleri akıllara geldi.
 
Verge Salı günü, Zuckerberg’in bir soru-cevap oturumunda Warren’ın planını eleştirip onunla mücadele edeceğini söylediğini yazmıştı
 
Ayrıca Zuckerberg, Elizabeth Warren’ın başkan seçilmesinin şirket için çok kötü olacağını dile getirmişti. Perşembe günü yaptığı açıklamada da sızdırılmış kayıttaki tüm içeriğin yanında durduğunu ancak Warren’ı daha fazla kızdırmamaya çalışmaları gerektiğini aktardı.
 
İlaveten halka açık oturumu Facebook hesabından duyurarak, bunlardan bir tanesinin hafta başında yayınlanmasının ardından herkese soru-cevapların nasıl olduğunu göstermenin iyi olacağını düşündüğünü belirtti. Oturumda şirketin yeni flört servisini kullananların yüzde 80’inden fazlasının her hafta geri döndüğünü söylese de kesin sayıyı vermeyi reddetti.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.