Sosyal Medya

Güncel

Fehm Koru: İsrailli istihbaratçıların Türkiye senaryosu gerçek mi oldu

Fehmi Koru, yazısında İsrail istihbarat örgütü MOSSAD’a yakınlığıyla bilinen DebkaFile sitesindeki bir haritaya yer verdi...



Fehmi Koru, yazısında Ä°srail istihbarat örgütü MOSSAD’a yakınlığıyla bilinen DebkaFile sitesindeki bir haritaya yer verdi.

Barış Pınarı Harekatı ve ABD ile anlaÅŸmaya dikkat çeken Fehmi Koru, sitede operasyonun baÅŸladığı gün, bugün gelinen noktanın yazıldığını aktardı. Fehmi Koru sitede ÅŸu ifadelerin yazıldığına dikkat çekti:

“DEBKAfile’ın askeri kaynaklarına göre, Türk ordusunun kısa vadeli hedefi, Suriye sınırında 100 km uzunluÄŸunda ve 30 km derinliÄŸinde bir güvenlik alanı kurmak. Åžu sırada Türk hava saldırıları YPG militanlarının üsleriyle cephaneliklerine yapılıyor. Türk hava kuvvetleri Fırat’ın doÄŸusundaki Haseke bölgesinde bulunan Re’s El-Ayn’ı bombalıyor. Türk kara kuvvetleri ile tankları Suriye’ye ÇarÅŸamba akÅŸamı girdiler.

Kürtlerin, Türklerin havadan attığı bombaları, Amerikalılar yardımlarına gelsin diye, abarttıkları anlaşılıyor.  

Askeri kaynaklarımız, Tayyip ErdoÄŸan’ın, 7 Ekim Cumartesi günü Donald Trump’la yaptıkları telefon konuÅŸmasında oluÅŸmasını kararlaÅŸtırdıkları güvenlik bölgesi sınırlarını aÅŸacağını sanmıyorlar.”

“Bu haber, yukarıda da belirttiÄŸim üzere, ilk Türk askerinin sınırı geçtiÄŸi gün (9 Ekim’de) yayına girdi” diyen Fehmi Koru, “Nereden biliyorlar” diye sorarak ÅŸu ifadeleri yazdı:

“Yukarıda Debka’dan sunduÄŸum 9 Ekim (müdahalenin ilk günü) tarihli haber ve analizi ilginç buldunuz mu?

Ben buldum da. Olayı biraz da ilk gündem edindiÄŸim bu bilgiyi aklımda tutarak izledim.

Çatışmasızlığı saÄŸlayan Dünkü mutabakat sonrasında oluÅŸan bölgenin haritasıyla mukayese edebilesiniz diye Debka’nın 9 Ekim tarihli haberinde sunduÄŸu haritayı da burada bilginize sunuyorum.

Acaba bilgileri nereden alıyorlar?

Geçenlerde aramızda ilgisiz bir konuyu konuÅŸtuktan hemen sonra girdiÄŸim ilk internet sitesinde karşıma tam da o konuÅŸtuÄŸumuz konuyla ilgili bir reklam çıkıverdi.

Hani internette dolaşırken ilginizi çeken bir ürünle ilgili reklamla karşılaÅŸmak neyse de, konuÅŸulan konunun bile bilinmesi biraz tuhaf. Bir yakınım, “Aaa, aynısı benim de başıma geldi” dedi; bir-iki kiÅŸi daha benzer deneyimler yaÅŸamış.

Böyle bir dünyada yaşıyoruz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.