Sosyal Medya

Rusya Dışişleri Sözcüsü: Şam, Suriye-Türkiye sınırının kontrolünü almalı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na başlamasının ardından Suriye'nin kuzeyinde gerilimin ciddi şekilde tırmandığını söyleyerek "Şam, Suriye-Türkiye sınırının kontrolünü almalı" dedi.



Haftalık basın toplantısında konuÅŸan Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Son günlerde, özellikle de TSK'nın Suriye-Türkiye sınırındaki bölgede Barış Pınarı Harekatı'na baÅŸlamasının ardından Fırat'ın doÄŸusunda Åžam'ın kontrolü altında olmayan bölgelerde gerilim ciddi ÅŸekilde tırmandı" dedi. 
 
Teröristlerin gerilimin tırmanmasından istifade ettiklerini ve sözde uyuyan hücrelerini aktif hale getirdiklerini kaydeden Zaharova, bunun Fırat'ın doÄŸusundaki hapishanelerde tutulan DEAÅž militanları ile onların kamplarda bulunan aile bireylerinin durumuna iliÅŸkin ciddi bir endiÅŸe yarattığının altını çizdi.
 
Zaharova, DEAÅž militanlarının sadece Suriye için deÄŸil, bölgedeki ve bölge dışındaki diÄŸer ülkeler için de tehdit oluÅŸturduÄŸunu belirtti.
 
'SINIR HATTI SURÄ°YE'NÄ°N KONTROLÜNE VERÄ°LMELÄ°'
 
Rus DışiÅŸleri Sözcüsü, Rusya'nın bölgede çözüme iliÅŸkin tutumunu ÅŸöyle açıkladı: "Suriye'nin bu bölgesinde, Suriye'de ve genel itibarıyla bölgede kalıcı istikrar ve güvenliÄŸin saÄŸlanmasının yalnızca ve öncelikle Suriye'nin egemenliÄŸinin ve toprak bütünlüÄŸünün tesis edilmesiyle mümkün olduÄŸuna inanıyoruz. Bu en nihayetinde, Türkiye sınırındakiler de dahil tüm ulusal toprakların meÅŸru Suriye hükümetinin kontrolüne verilmesi anlamına geliyor." 
 
Zaharova, bu baÄŸlamda Åžam yönetimi ile Kürtler arasında mutabakat saÄŸlanmasını ancak memnuniyetle karşılayabileceklerini sözlerine ekledi.
 
'GERÄ°LÄ°M SÄ°YASÄ° SÜRECÄ° DURDURMAMALI'
 
Zaharova, Suriye'nin kuzeyindeki gerilimin siyasi süreci durdurmaması gerektiÄŸini ifade etti.
 
TRUMP'IN MEKTUBUNA Ä°LK YORUM
 
Barış Pınarı Harekatı'nın baÅŸladığı gün ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a gönderdiÄŸi ortaya çıkan mektup için Kremlin'den de yorum istendi. 
 
Dili bakımından Trump için dahi ‘yeni bir seviye’ olan mektup ErdoÄŸan'a hitaben, "Sert adamı oynama. Aptallık etme! Seni sonra arayacağım" gibi ifadeler içeriyordu.
 
Kremlin Sözcüsü Peskov sorulması üstüne sızdırılan mektup hakkında, böyle bir dil kullanımına devlet liderlerinin yazışmalarında nadiren rastlanacağı, bunun son derece olaÄŸandışı bir mektup olduÄŸu yorumunda bulundu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.