Sosyal Medya

Birilerinin hedefinde milletin kardeşliği var: Çanakkale’de Kürtçe konuşan ihtiyar adama saldırı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğradı.



Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi AraÅŸtırma ve Uygulama Hastanesinde göz ameliyatı olan eÅŸine refakatçilik yapan 74 yaşındaki Ekrem YaÅŸlı, baÅŸka bir hastanın refakatçisi olan kiÅŸi tarafından saldırıya uÄŸradı. YaÅŸlı, “Kürtçe konuÅŸtuÄŸum için, burası ‘Türkiye Cumhuriyeti’ diyerek saldırdı, iki kez soda ÅŸiÅŸesiyle kafama vurdu” dedi.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) AraÅŸtırma ve Uygulama Hastanesi’nde göz ameliyatı olan eÅŸi Bedriye YaÅŸlı (71) ile Kürtçe konuÅŸan Ekrem YaÅŸlı (74), baÅŸka bir hasta refakatçisi tarafından ırkçı saldırıya uÄŸradı. EÅŸinin Türkçe bilmediÄŸini ifade eden YaÅŸlı, “Ben bir ÅŸey demedim ona. Bana ‘sen nereden geldin?’ gibi bir ÅŸeyler söyledi. Ben anlamadım önce. Sonra koltukta oturuyordum, bir ara göz göze geldik. ‘Bana neden bakıyorsun?’ dedi. Ben de ona bakmadığımı söyledim, ayrıca ‘bakmak yasak mı?’ dedim. Arkasında soda ÅŸiÅŸesi saklıyormuÅŸ. ‘Ben sana bana bakma demedim mi’ dedi, ‘burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ diyerek soda ÅŸiÅŸesiyle iki kez kafama vurdu” dedi.
 
Kendisine vuranın 20’li yaÅŸlarda biri olduÄŸunu söyleyen YaÅŸlı, hastane polisine ÅŸikayetçi oldu. Orada ilk ifadesini veren YaÅŸlı, savcılığa da ÅŸikayette bulunacağını ifade etti. Konuyla ilgili Ä°nsan Hakları DerneÄŸi (Ä°HD) Çanakkale Åžubesine baÅŸvuru yapılırken, Ä°HD yetkilileri olayın adli boyutu itibariyle takip edileceÄŸini, Çanakkale’de insanların bir arada ve barış içinde yaÅŸadığını, bu tür ırkçı saldırılara izin verilmeyeceÄŸi ifade edildi.
 
MÄ°LLETVEKÄ°LÄ° MUSTAFA YENEROÄžLU KÜRTÇE "GEÇMÄ°Åž OLSUN" DEDÄ°
 
Ä°stanbul Milletvekili Mustafa YeneroÄŸlu, yaptığı Twitter paylaşımı ile Ekrem YaÅŸlı'ya geçmiÅŸ olsun dileklerini iletti.
 
YeneroÄŸlu, Kürtçe ve Türkçe dillerinde yazdığı mesajında "Xwedê ÅŸifayê bide apê me, bi hurmet têm destê te (Allah amcama ÅŸifa versin, hürmetle ellerinden öperim). Dedesi yaşında, saygı gösterilmesi gereken bir büyüÄŸe saldırmak; nasipsizliktir, barbarlıktır. Efendimizin buyurduÄŸu gibi, ırkçılık yapan bizden deÄŸildir" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.