Sosyal Medya

Trump, bugün seçim olsa ne kadar oy alır?

Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’ten Demokrat rakibi Joe Biden'ın oğlu hakkında soruşturma başlatması ısrarında bulunduğunu gösteren telefon konuşmalarının yayılmasının ardından Trump'a azil soruşturması başlatıldı.



Fox News son yaptığı ankette Amerikan halkına azil sürecini destekleyip desteklemediÄŸini sordu. Sonuçlara göre çoÄŸunluk Trump'ın artık Oval Ofis'te oturmasını istemiyor. ABD genelinde 1003 kiÅŸinin katıldığı ankette yüzde 51 Trump'ın azledilmesi gerektiÄŸini söyledi. Geçen ay bu anketin sonucunda yüzde 42 azledilmeden yanaydı.

Ankete katılanların yüzde 66'sı ise baÅŸkanlarının baÅŸka bir ülkenin liderinden rakibine yönelik soruÅŸturma baÅŸlatmayı istemesini 'uygunsuz' bulduÄŸunu söyledi.

NE OLMUÅžTU?

Trump'ın Zelenskiy ile yaptığı bir telefon görüÅŸmesinde Demokrat Parti baÅŸkan aday adayı ve eski baÅŸkan yardımcısı Joe Biden'ın oÄŸlu Hunter'a yozlaÅŸma soruÅŸturması açması için baskı yaptığı iddia edilmiÅŸti. Hunter Biden, babasının baÅŸkan yardımcılığı yaptığı dönemde Ukraynalı bir doÄŸal gaz ÅŸirketinin yönetim kurulundaydı. ABD basını, konuya yakın kaynaklara dayandırdıkları haberlerinde bahsi geçen telefon konuÅŸmasından kısa bir süre önce Trump'ın emriyle ABD'nin Ukrayna'ya yapılacak olan 391 milyon dolarlık yardımı dondurduÄŸunu aktarmıştı.

Trump, Zelenskiy ile yaptığı telefon konuÅŸmasında Biden'dan bahsedildiÄŸini kabul etmiÅŸ, ancak konuÅŸmanın içeriÄŸi ile ilgili detay vermemiÅŸti.

Demokrat Partili Temsilciler Meclisi BaÅŸkanı Nancy Pelosi, telefon konuÅŸmasını 'anayasal sorumlulukların ihlali' olarak deÄŸerlendirdi ve Trump'ın azledilme sürecinin baÅŸlatılması için ilk resmi giriÅŸimi yaptıklarını açıkladı.

Bahsi geçen telefon konuÅŸmasına yönelik ÅŸikayetin muhbirinin eski bir CIA çalışanı olduÄŸu ortaya çıktı.

Beyaz Saray baÅŸta soruÅŸturmanın yürütülmesini engelleyeceÄŸini söylese de Trump son olarak belli koÅŸullar saÄŸlanırsa soruÅŸturma için iÅŸbirliÄŸi yapabileceÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.