Sosyal Medya

ABD yaptırımları esnetiyor: Bazı kalemler muaf tutulacak

Pentagon, Türkiye ile ABD arasındaki silah satışlarının Milli Savunma Bakanlığı'na yönelik yaptırımlardan etkilenmemesi için muafiyet hazırlanacağını duyurdu.



ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), iki ülke arasındaki silah satışlarının Milli Savunma Bakanlığına yönelik yaptırımlardan etkilenmemesi için muafiyet hazırlanacağını duyurdu.
 
Ä°sminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, "Hazine Bakanlığı, henüz hazırlamamış ise de hazırlıyordur, yaptırımlar kapsamında devam eden faaliyetlerin etkilenmemesi için genel bir muafiyet hazırlıyor. Burada amaç askeri satışları ve bazı diÄŸer kalemleri yaptırımların kapsamından çıkarmaktır." ifadelerini kullandı.
 
"BU Ä°LÄ°ÅžKÄ° UZUN, GÜÇLÜ BÄ°R ASKERÄ° Ä°LÄ°ÅžKÄ°"
Bakanlığın hazırladığı muafiyete bakmak gerektiÄŸine dikkati çeken yetkili, "Amaç, gerek DışiÅŸleri Bakanlığı tarafından yürütülen diplomatik iliÅŸkiler, gerekse bizim faaliyetlerimiz olsun resmi iÅŸlerin devam etmesini saÄŸlamaktır." dedi.
 
Türkiye'nin Suriye'deki faaliyetlerini durdurmak için Ankara ile diplomatik görüÅŸmeleri devam ettirmek istediklerini belirten yetkili, "Bu iliÅŸki uzun, güçlü bir askeri iliÅŸki ki bu iliÅŸkiyi devam ettirmek için mevcut krizin ötesine bakmamız gerekir." diye konuÅŸtu.
 
Yaptırımlardan Milli Savunma Bakanlığının doÄŸrudan ABD'den almadığı ancak alımlarda ABD finans sistemini kullandığı noktaların etkileneceÄŸini ifade eden yetkili, Bakanlık bünyesinde baÅŸta Bakan Hulusi Akar ve diÄŸer sivil yöneticilerin hedef alındığını kaydetti.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.