Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan Dönüşü Gündeme Dair Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. ABD Başkanı Donald Trump'ın müzakere teklifini değerlendiren Erdoğan, teröristlerle müzakerenin mümkün olmadığını söyledi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Barış Pınarı Harekatı'nda ÅŸu ana kadar 611 teröristin etkisiz hale getirildiÄŸini söyledi. Güvenli Bölge konusunda Türkiye'nin ısrarına bir kez daha vurgu yapan ErdoÄŸan, operasyonda belirlenen takvimin önünden gidildiÄŸini belirtirken, siviller konusunda hassas davranıldığını kaydetti.
 
Recep Tayyip ErdoÄŸan, Azerbaycan dönüÅŸü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. KonuÅŸmasının büyük bölümünü Barış Pınarı Harekatı'na ayıran ErdoÄŸan, ABD BaÅŸkanı Donald Trump ile görüÅŸtüÄŸünü Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile de görüÅŸerek operasyon hakkında bilgi vereceÄŸini söyledi.
 
İşte Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları:
 
"611 terörist etkisiz hale getirildi. Bunların 556'sı yaralı, 26'sı yaralı, 29'u teslim oldu. Maalesef bizimde kayıplarımız var. 20 sivil 4 asker ÅŸehidimiz var. 159 sivil yaralımız, 47 asker yaralımız var. Suriye milli ordusu 32 ÅŸehit verdi ve 123 de yaralısı var. 
 
7'inci günde 820 roket ve havan atışı yapıldı. Åžu ana kadar 970 metrekarelik bir alan terörden arındırılmış durumda. 32 kilometre derinliÄŸe inilmiÅŸ vaziyette. Bu derinlikte 440 kilometre boyunca da harekatın devam etmesi hedefleniyor. 
 
Bizim burada güvenli bölge önceliÄŸimiz deÄŸiÅŸmeyecek. Barış Pınarı Harekatı, planlanandan hızlı ilerliyor. Takvimden önde gibi gözümüyor ama bitirme tarihi için ÅŸimdiden süre vermek doÄŸru olmaz. Çünkü bizim buraa büyük bir sivil hassasiyetimiz var. Batı ülkeleri her ne kadar görmezden gelse de sivil hassasiyetimiz devam ediyor. 
 
Kobani stratejik bir bölge ve bizi oradan vurdular. Güvenli bölge kapsamında yer alıyor.
 
Yaptırımlar konusunda endiÅŸemiz yok. Savunma sanayisinde yüzde 70 oranında kendi ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Petriot vermediler S-400 satın aldık. Ä°stediÄŸimiz bir ÅŸeyi istediÄŸimiz yerden alırız. Bunlar ticareti bilmiyorlar. Türkiye gibi bir ülke var ama siz satış yapmıyorsunuz.
 
ABD BaÅŸkanı Trump ile yapılacak görüÅŸme konusunda da tarih erteleme yok. Müzakere görüÅŸmesi kabul edilemez. Önce ateÅŸkes ilan edelim sonra müzakere yapalım olmaz. Biz teröristle masaya oturmayız. 
 
Adana mutabakatı bize bu operasyonla ilgili yetkiyi tamamen veriyor. 
 
Muhalefet partilerine desteklerinden dolayı bir kez daha teÅŸekkür ediyorum.
 
NATO ülkesi ülke Türkiye mi yoksa PYD/PKK mıdır?
 
DEAÅž'lılar bulunduÄŸu kamplardaki sayı net deÄŸil. Buradaki DEAÅž'lıların gerekirse yargılamasını biz yaparız gerekirse de ülkelerine göndeririz. Bu konuda tek sorumlu biz deÄŸiliz. DEAÅž'lıların tutulduÄŸu yerleri cezaevi demek zor. 
 
Kurulacak cezaevlerinde oluÅŸturulacak mahkemelerde yargılanırlar. Bu konudaki tek sorumluluk bize ait deÄŸil. Bunu da ABD düÅŸünsün."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.