Sosyal Medya

Güncel

Ahmet Davutoğlu 18 Ekim’de partisinin tüzüğünü ve program taslağını açıklayacak

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu 18 Ekim’de Manisa’da yapacağı konuşmada kasım ayında kurulması beklenen partinin yol haritasına ve sürece ilişkin önemli açıklamalar yapacak. Manisa’da tüzük ve program taslağı kamuoyuyla paylaşılacak. Gelen tepkilerin ardından tüzük ve programa son şekli verilecek. Parti programında “adalet” ve “yasaklarla, yolsuzluklarla ve yoksullukla sonuna kadar mücadele edilecek” vurgusu öne çıkarılacak. Davutoğlu’na yakın bir yetkili, “Davutoğlu ismi anketlerde gözüktüğü kadarıyla yüzde 13’lerde. Bu parti kurulunca kadrolar da ortaya çıkınca daha farklı olacağını düşünüyorum” dedi.



Davutoğlu, 18 Ekim tarihinde Cuma namazı öncesi Manisa’da olacak. Saat 19:30’da Manisa Gardenia Düğün Salonu’nda yapılacak toplantıya katılacak. Saat 20.30’da konuşmasını yapacak. Bini aşkın kişinin toplantıya katılması bekleniyor. Davutoğlu konuşmasında partisinin kuruluş süreciyle ilgili açıklamalar yapacak.
 
İŞSİZLİK, EKONOMİYE DEĞİNECEK
 
Davutoğlu’na yakın yetkili, “Türkiye’nin problemleriyle ilgili bir konuşma yapacak. İşsizlik problemi var. Ekonomiye değinecek. Gelecek tasavvurlarını açıklayacak. Barış Pınarı Harekâtı’na değinecek” dedi.
 
YENİ PARTİNİN YOL HARİTASI
 
Yeni partinin yol haritası ve kuruluş takvimine ilişkin de, “Bundan sonra yapılacak iş Tüzük ve Programı bitirmek. Kurucular kurulundan sonra isim ve logoyu belirledikten sonra da İçişleri Bakanlığına teslim edip sonra da Türkiye çapında atamalara başlamak ardından da kongreler yapılacak. En kısa zamanda bütün bunları tamamlamak istiyoruz. Her ilde komisyonlar var.  Birinci işimiz Tüzük, Program, kurucular kurulu. Tekrar kurucular kurulunun önüne hazırladığımız bu taslakları sunmak, onları nihai noktaya getirmek sonra da isim ve logo konusunda kurucular kuruluyla beraber komisyonlarla belirlemek ve İçişleri Bakanlığına vermek ve partileşmek.  Şu ana kadar bizim programımızda en ufak bir aksama olmamıştır” görüşünü dile getirdi.
 
TÜZÜK VE PROGRAM TASLAĞI KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK
 
Tüzük ve program taslağının kurucular kurulunun onayından geçtikten sonra kamuoyuyla paylaşılacağını ifade eden Davutoğlu’na yakın yetkili, “Kurucular kurulumuz belli olduktan sonra kurucular kurulumuzun onayından geçtikten sonra taslağımızı kamuoyuyla paylaşacağız, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine tekrar yeniden revize edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.
 
“YOLSUZLUKLAR, YOKSULLUK, YASAKLAR”
 
Yeni kurulacak partide, “Yasaklarla, yolsuzluklarla ve yoksullukla sonuna kadar mücadele edilecek”, “akraba ve adam kayırmacılığı olmayacak” ve “adil bir gelir dağılımı” ve “adalet”  vurgusu ön plana çıkacak.
 
YENİ KURULACAK PARTİDE ADALET VURGUSU ÖN PLANA ÇIKACAK
 
Davutoğlu’na yakın başka bir yetkili “Bir şey kalmadı son aşamadayız. Takvim tahminlerimizden daha hızlı devam ediyor” derken , “Sayın Davutoğlu özellikle adalete çok önem veriyor. Yolsuzluklar, yoksulluk, yasaklar konusunda net tavrını gösterecek, taviz vermeyecek. Ayrıştırma dilini hiç kullanmıyor. Şunu söylüyor: Siyasete yeni bir dil getirmemiz lazım, bu dil de hakaretten oluşan bir dil değil, sevecen bir dil, kişilere saygı gösteren bir dil” dedi.
 
TARAFSIZ HABER AJANSI

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.