Sosyal Medya

Almanya Şansölyesi Merkel harekâtı sonlandırma çağrısı yaptı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü



Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’dan Kuzey Suriye’ye yönelik askeri operasyonun hemen sonlandırılmasını istedi.
 
Reuters, ErdoÄŸan’ın talebi üzerinde Merkel ile ErdoÄŸan arasında bir telefon görüÅŸmesi gerçekleÅŸtiÄŸini aktardı. Merkel’in sözcüsü yaptığı açıklamada bugün (13 Ekim Pazar) yapılan görüÅŸmede “Åžansölye askeri operasyonun derhal sonlandırılmasını savundu” ifadelerini kullandı.
 
ErdoÄŸan bugün yaptığı açıklamada Merkel ile arasında geçen bir diyaloÄŸu ÅŸöyle anlatmıştı:
 
"Az önce ben Merkel'e de söyledim; 'Dedim bak hükümetinizde ortağınız, DışiÅŸleri Bakanınız bu ifadeyi kullanıyor. Bunu neyle izah edeceksiniz? Biz sizinle NATO'da müttefik miyiz, deÄŸil miyiz? Yoksa terör örgütünü NATO'ya aldınız da benim haberim mi yok' dedim. Böyle bir garip yaklaşım olabilir mi! Siz bizden yana mısınız, terör örgütünden yana mısınız? Bir taraftan oturup terörle mücadeleyi konuÅŸuyoruz, öbür taraftan ÅŸu anda bu terör örgütünün yanında yer alıyorsunuz. Amerika kalkıyor Irak üzerinden 30 bin TIR silah gönderiyor ve ÅŸu anda bu silahlarla terör örgütü bize kaşı savaşıyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.