Sosyal Medya

Erdoğan F-35 Muadili Üretim Yapanlardan Teklif Aldık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gazete, televizyon ve ajansların yöneticileriyle bir araya geldi. Erdoğan burada gazetecilerle yaptığı sohbet sırasında F-35 krizi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Gazetecilere F-35 konusu hakkında konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, ''F-35 olayını da çok. Öyle veya böyle biz de F-35 in muadili uçak üreten yerler var mı var. Oralardan teklifler gelmeye baÅŸladı. Mesele güçlü olmak.'' ifadelerini kullandı. 
 
Åžu an itibariyle tespit ettiÄŸiniz noktada akıl tutulması yok deÄŸil var. Bütün bunlara raÄŸmen sabırla bu süreci götürmek durumundayız. Öfke ile kalkan zarar ile oturur. Sabırla inÅŸallah zafere.
 
ABD BaÅŸkanı Donald Trump ile bir kaç kez görüÅŸmemiz oldu. Ayın 13'ünde randevulaÅŸmamız oldu.
 
 
'SÄ°Z BÄ°ZE SÄ°LAHI BEDAVA VERMÄ°YORSUNUZ'
 
'Ekonomik yaptırım' gibi ifadeler kullanılıyor... Bugün Almanya Åžansölyesine de söyledim. NATO'da ortak olduÄŸunuz stratejik ortağınıza yönelik ekonomik yaptırımlarınızı ve silah göndermeyeceÄŸim demenizi bana bir izah edin dedim. Siz bize silahı bedava vermiyorsunuz. Biz bulunduÄŸumuz noktada NATO'yu nasıl koruyacağız. Siz vermezseniz dünyada bu silahları temin edecek yer bitmedi. 
 
 
'Ä°HA'YI VE SÄ°HA'YI VERMEDÄ°LER YAPTIK'
 
Ä°HA'yı vermediler Ä°HA'yı yaptık. SÄ°HA'yı vermediler SÄ°HA'yı yaptık. Åžimdi bir kademe daha ilerisini yapıyoruz. Bizim dik durmamız yolumuza bu ÅŸekilde devam etmemiz en idealidir. 
 
'F-35 OLAYINI ÇOK ÖNEMSEMÄ°YORUZ'
 
Acil durumlarda çok daha farklı versiyonlarımız var. F-35 olayını da çok çok önemsemiyoruz. 1.4 milyon dolar ödeme yaptık. Gövdeye ait parçasını biz Türkiye'de üretiyoruz. Burada yapıldığı halde böyle bir karar alıyorlar.
 
Öyle veya böyle biz de F-35 in muadili uçak üreten yerler var mı var. Oralardan teklifler gelmeye baÅŸladı. Mesele güçlü olmak. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.