Sosyal Medya

AB'den Türkiye'ye mülteci tehdidi: Parayı keseriz

Avrupa Komisyonu sözcüsü Maja Kocijancic, mültecilerin 'güvenli bölgeye' yerleştirilmesi ve uluslararası kriterlerin ihlal edilmesi halinde Ankara'ya para yardımı yapılmasının anlamsız olacağını söyledi.



Brüksel'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Avrupa Komisyonu sözcüsü Maja Kocijancic Türkiye'ye "sığınmacı anlaÅŸması" kapsamında yapılan para yardımının Suriyeli mültecilerin ülkede tutulması için aktarıldığını, mültecilerin "güvenli bölgeye" yerleÅŸtirilmesi ve uluslararası kriterlerin ihlal edilmesi halinde Ankara'ya para yardımı yapılmasının anlamsız olacağını söyledi.
 
BirleÅŸmiÅŸ Milletler Mülteciler Yüksek KomiserliÄŸi'nin (UNHCR) belirlediÄŸi kriterlere uyulmasının önemine vurgu yapan Avrupa Komisyonu sözcüsü Türkiye'nin Suriye'ye yaptığı askeri müdahalenin sivil kayıpların artmasına neden olacağını, durumun kötüleÅŸeceÄŸini bu yüzden siyasi çözüme odaklanılması gerektiÄŸini bir kez daha yineledi.
 
Liderler Türkiye'ye yaptırımları görüÅŸecek
"Türkiye Avrupa BirliÄŸi'ne üye olmak istiyorsa Avrupa BirliÄŸi'nin dış politikasından uzaklaÅŸmamalı" ifadelerini kullanan Maja Kocijancic son geliÅŸmenin çok ciddi olduÄŸunu bu yüzden yaptırım konusunun Avrupa DışiÅŸleri Bakanları toplantısında pazartesi günü Lüksemburg'da ele alacağını ifade etti. Ardından ise Avrupa BirliÄŸi devlet ve hükümet baÅŸkanlarının Brüksel'de, 17-18 Ekim tarihlerinde yapılacak Avrupa BirliÄŸi liderler zirvesinde konuyu görüÅŸeceÄŸini dile getirdi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.