Sosyal Medya

Pakistan ve Katar'dan Barış Pınarı Harekatına Destek Açıklaması

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Faysal, "Türkiye'nin bölgedeki meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz. Türkiye de Pakistan gibi terör kurbanı olmuş ülkelerden biridir" dedi. Ayrıca Katar Emiri Şeyh Temim de Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’na desteğini ilan etti.



Pakistan DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Faysal, Türkiye'nin güney sınırında oluÅŸturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla baÅŸlatılan Barış Pınarı Harekatı'na iliÅŸkin "Türkiye'nin bölgedeki meÅŸru güvenlik kaygılarını anlıyoruz. Türkiye de Pakistan gibi terör kurbanı olmuÅŸ ülkelerden biridir" dedi.

Haftalık basın toplantısında konuÅŸan Faysal, Türkiye'nin Suriye'de yürüttüÄŸü siyasi çözüme yönelik adımlarının Pakistan tarafından desteklendiÄŸini açıkladı.
 
Faysal, "3,5 milyondan fazla Suriyeli mülteciye nezaketle ev sahipliÄŸi yapan Türkiye'nin insani çabalarını tebrik ediyoruz ve Türkiye'nin bölgedeki meÅŸru güvenlik kaygılarını anlıyoruz. Türkiye de Pakistan gibi terör kurbanı olmuÅŸ ülkelerden biridir" ifadelerini kullandı.
 
Faysal, Pakistan'ın Suriye'de siyasi çözüme iliÅŸkin umutlu olduÄŸunu belirterek, "Pakistan, Suriye'nin toprak bütünlüÄŸünün korunmasına ve en kısa zamanda tüm taraflarla bölge ülkelerinin bir araya gelerek sorunun siyasi yollarla çözülmesine iliÅŸkin umudunu korumaktadır" deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
Katar’dan Barış Pınarı Harekatı konusunda Türkiye’ye destek 
 
 
Katar Emiri Åžeyh Temim, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’na desteÄŸini ilan etti. Ülkenin haber ajansı olan Katar Haber Ajansı, “BaÅŸkan ErdoÄŸan ile telefonda bölgesel geliÅŸmeleri görüÅŸen Åžeyh Temim, iki ülke arasındaki dostluÄŸa vurgu yaptı” ifadesini kullandı.
 
Katar lideri Åžeyh Temim bin Hamed Al Sani, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile telefonda görüÅŸerek desteklerini iletti.
 
Katar Haber Ajansı o görüÅŸmeyi, “BaÅŸkan ErdoÄŸan ile telefonda bölgesel geliÅŸmeleri görüÅŸen Åžeyh Temim, iki ülke arasındaki dostluÄŸa vurgu yaptı. ”
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.