Sosyal Medya

Güncel

Sabah namazında tüm camilerde mehmetçik için dua okundu

Barış Pınarı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için sabah namazında yurt genelindeki bütün camilerde Fetih Suresi okunarak dua edildi. TBMM Başkanı Şentop ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da Ankara Hacı Bayram Camisi'nde harekata katılan Mehmetçik için 'zafer' duası etti.



Sabah namazı öncesi okunan Fetih Suresi'nin ardından tüm camilerden sela sesleri yükselirken kılınan namazın ardından eller Mehmetçik için semaya kalktı.
 
Ankara'da Hacı Bayram Camii'nde düzenlenen programa TBMM BaÅŸkanı Mustafa Åžentop ve Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Ali ErbaÅŸ ile çok sayıda vatandaÅŸ katıldı. Hacı Bayram Camisi'nde okunan Fetih Suresi'nin ardından sabah namazını kıldıran Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı ErbaÅŸ, Barış Pınarı Harekatı'na katılan Mehmetçik için 'zafer' duası ederek, "Vatanımızın güvenliÄŸi, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman ordumuzun, güvenlik güçlerimizin harekatını hayırlı eyle, ÅŸanlı ordumuza nusretinle ve kudretinle yardım eyle Allah'ım." ifadelerini kullandı.
 
 
BÄ°RLİĞİMÄ°ZE GÖZ DÄ°KEN HAÄ°NLERE FIRSAT VERME ALLAH'IM
 
Türk Ordusu'nun Ä°slam aleminin her köÅŸesini iÅŸgale yeltenen zalim ve zorba güçlerin planlarına karşı, milletin ve bölgenin huzuru, barışın ve güvenliÄŸin tesisi, ümmetin onuru için mücadele ettiÄŸini belirten ErbaÅŸ, ÅŸöyle devam etti: 
 
"Bu azgın ve zalim topluluÄŸa karşı ÅŸanlı ordumuza yardım eyle Allah'ım. Ya Rab; asırlar boyunca Çanakkale'den Milli Mücadele'ye, 15 Temmuz'dan günümüze kadar, ÅŸairin 'Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın, galip et, çünkü bu son ordusudur Ä°slam'ın' mısralarıyla anlattığı inançlı ordumuza nice zaferler nasip eyle Allah'ım. Ya Rab; izzetimizi, onurumuzu, harimi ismetimizi çiÄŸnetme Allah'ım. Mabetlerimizin göÄŸsüne uzanan na mahrem ellere ezanlarımızı susturmak, ÅŸanlı bayrağımızı indirmek isteyenlere fırsat verme Allah'ım. Dinimizin, milletimizin bekasını sarsacak her türlü dahili ve harici fitne ve fesatlardan milletimizi, memleketimizi, vatanımızı halas eyle Allah'ım. BirliÄŸimize, dirliÄŸimize, vatanımıza, huzurumuza, kardeÅŸliÄŸimize göz diken hainlere fırsat verme Allah'ım." 
 
YURDUMUZU EDEBÄ°YEN PAYÄ°DAR EYLE...
 
Allah'tan milletin fertleri arasına kin, öfke ve nefret tohumu ekmek isteyenlere fırsat vermemesini dileyen ErbaÅŸ, "Ä°nancı, vatanı, milleti, deÄŸerleri yolunda hak hakikat uÄŸrunda en aziz varlığı olan canını feda eden bütün ÅŸehitlerimize sonsuz rahmet eyle Allah'ım. Gazilerimize acil ÅŸifalar, hayırlı ömürler nasip eyle Allah'ım. Ya Rab; milletimizi, ordumuzu, yurdumuzu ebediyen payidar eyle Allah'ım. Millet olarak birlik ve beraberliÄŸimizi, kardeÅŸliÄŸimizi güçlü ve daim eyle Allah'ım." diyerek dua etti.
 
 
ErbaÅŸ, Türk milletinin ve ordusunun yüzyıllardır Ä°slam'a hizmet ettiÄŸini, zalimin karşısında, mazlumun yanında olduÄŸunu hatırlatarak, "Kimsesizlerin, gariplerin, ezilenlerin umudu olmuÅŸ aziz milletimize ve ÅŸanlı ordumuza, kahraman güvenlik güçlerimize, polisimize ve bütün kardeÅŸlerimize nusretinle muamele eyle, milletimizi ilelebet payidar eyle Allah'ım." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.