Sosyal Medya

Güncel

Finlandiya, Türkiye'ye silah satışını durdurduğunu açıkladı

Finlandiya Başbakanı Antti Rinne, Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik askeri harekatı gerekçe göstererek Türkiye'ye silah ihracatını askıya aldıklarını açıkladı.



Son dakika açıklaması Finlandiya BaÅŸbakanı Antti Rinne 'den geldi. Gelen skandal açıklamada Rinne, Suriye'nin kuzeydoÄŸusuna yönelik Türkiye tarafından düzenlenen askeri harekatı gerekçe göstererek Türkiye 'ye silah ihracatını askıya aldıklarını açıkladı.
 
Finlandiya BaÅŸbakanı Rinne, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoÄŸusuna yönelik operasyonunu kınadı.
 
Rinne, konu ile ilgili  yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin eylemleri Suriye'deki halihazırdaki karmaşık krizi derinleÅŸtirmektedir. Tedbirlerin Suriye'deki insani durum üzerindeki etkileri konusunda çok endiÅŸeliyiz" dedi.
 
Operasyonun yeni bir göç krizini de beraberinde getirebileceÄŸini söyleyen Rinne, "Buna AB düzeyinde de hazırlanmak önemli" diye konuÅŸtu.
 
Rinne, "Hükümet, Türkiye'ye veya savaÅŸa katılan diÄŸer ülkelere yeni silah ihracat lisansı vermeyecek" ifadelerini kullandı.
 
Avrupa BirliÄŸi (AB) dışiÅŸleri bakanlarının haftaya pazartesi günü AB Dış Ä°liÅŸkiler Konseyi toplantısı için Lüksemburg'da bir araya gelmesi planlanıyor. Toplantıda, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoÄŸusuna yönelik operasyonunun da gündeme getirilmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.