Sosyal Medya

İYİ Parti: Nadira'nın ölümünde herkesin kafasındaki sorular

İYİ Parti Milletvekili Feridun Bahşi, Nadira’nın intiharı ile ilgili, Oktay’ın, Soylu’nun ve Gül’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.



AK Parti milletvekili Åžirin Ünal’ın evinde intihar ettiÄŸi öne sürülen Özbekistan Cumhuriyeti vatandaşı Nadira Kadirova ölümü, Meclisin ve CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı’nın gündeminde…

Ä°YÄ° Parti Milletvekili Feridun BahÅŸi, Nadira’nın intiharı ile ilgili, CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın, Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Ä°YÄ° Partili BahÅŸi soru önergesinde, Oktay’a, Soylu’ya ve Gül’e aynı soruları yöneltti.

Milletvekili BahÅŸi soru önergesinde, “Nadira Kadirova'nın yakın bir arkadaşı, olaydan önce genç kadının kendisine, milletvekili Ünal'ın tacizine uÄŸradığını ve kendini öldürmeyi düÅŸündüÄŸünü söylediÄŸini belirtmiÅŸtir. Ölüm ardından yürütülen soruÅŸturma kapsamında yaÅŸanan bazı geliÅŸmeler kamuoyunun büyük bir bölümü tarafından ‘ÅŸüphe uyandırıcı’ bulunmuÅŸtur” ifadelerini kullandıktan sonra ÅŸu soruları yöneltti:

“1-Nadira’nın cesedi üzerinde otopsi yapılmış mıdır?

2-Vucütta kaç mermi yarası vardır?

3-Evde baÅŸka çalışan var mıdır?

 

4-BaÅŸta Ak partili Milletvekili Åžirin olmak üzere Nadira ve evde varsa baÅŸka çalışanların el svapları alınmış mıdır?

5-SoruÅŸturma devam etmekte midir?

6-Yapılan soruÅŸturmada ÅŸüpheliler kimlerdir? Milletvekili Åžirin Ünal ÅŸüpheli midir?

7-Milletvekili Åžirin Ünal silahını evinde nerede muhafaza etmektedir?

8-Silahını açıkta bırakarak bir baÅŸkası tarafından kullanılması ve ölüme sebebiyet vermesi sebebiyle ayrı soruÅŸturma yürütülmekte midir?

9-Nadira’nın cesedi kamuoyuna yansıdığı kadarıyla inceleme yapılmadan gönderilmiÅŸtir. Kamuoyunun yakından takip ettiÄŸi konu ile ilgili bir açıklama yapılacak mıdır?

10-Nadira Kadirova’nın arkadaşı Leyla Niyazova ile son gün olan görüÅŸmesinin telefon kayıtları istenmiÅŸ midir?

11-Ankara Emniyet MüdürlüÄŸü’nün olay ile ilgili hüküm vererek yargıyı etkileme yetkisi bulunmakta mıdır?”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.