Sosyal Medya

Amerikalılar PKK’nın katlettiği Kürtler için üzüldüler mi?

Türkiye’nin terörle mücadele amacıyla Suriye’de yapacağı operasyon kararı sonrası Amerika kaynaklı açıklamalarda ve gazetecilerin sorularında hep aynı ifade geçiyor; Kürtler... Anadolu Ajansı Washington muhabiri Safvan Allahverdi, Twitter hesabından şunu paylaştı; “Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisinin konuştuğu kapalı bir telekonferansındayım:



NEDÄ°M ÅžENER - POSTA
 
Åžu soru tam 5 Amerikan ‘gazeteci’ tarafından soruldu: ‘Türkiye, Kürtleri katledecek. Bu durumda ABD, Türkiye’yi nasıl engellemeyi düÅŸünüyor?’” Öyle bir algı yaratılıyor ki, Türkiye sanki Kürtlerle karşı karşıya. ÖrneÄŸin, Trump’ın çekilme kararı için Eski ABD DışiÅŸleri Bakanı Hillary Clinton ÅŸunu yazdı; ‘Karar hem Kürtlere hem de görev yeminine yönelik mide bulandırıcı bir ihanet.’ Benzer bir mesaj Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham’dan geldi; “Kürtleri terk ettiÄŸi için ABD’nin onurunu lekeliyor.” ABD’nin, Eski BirleÅŸmiÅŸ Milletler Temsilcisi Nikki Halley de Trump’ın kararına tepki gösterenler arasındaydı.
 
“Müttefiklerimizin yanımızda olmalarını bekliyorsak biz de müttefiklerimizin arkasında olmalıyız. Kürtler IŞİD’e karşı savaşımızda etkiliydiler. Onları ölüme terk etmek büyük bir hata” Türkiye’nin operasyon kararından sonra bölgeden askerlerini çeken ABD BaÅŸkanı Trump, önceki gün PKK/ YPG’lilerin yalnız bırakıldığına yönelik tepkilere, “Kürtler bizimle birlikte savaÅŸtı fakat biz onlara yüklü miktarda para ve ekipman verdik. Kürtler Türkiye ile onlarca yıl savaÅŸtı...”
 
Hedef PKK
 
Dün de bir gazeteci “Kürtlerin güvenliÄŸini saÄŸlayabilecek misiniz?” diye sorduÄŸunda ABD BaÅŸkanı Trump, “DeneyeceÄŸiz” dedikten sonra aynen ÅŸunları söyledi; “Kürtlere baktığınızda onlar Türklerin doÄŸal düÅŸmanı. SöylediÄŸim gibi doÄŸal düÅŸmanları var. Bugün bir tarihçi yüzyıllardır savaÅŸtıklarını söyledi...”
 
Tamamen yalan tamamen çarpıtma….Kürtler ile Türkler “doÄŸal düÅŸman” deÄŸil aynı coÄŸrafyada aynı kaderi paylaÅŸan insanlardır. Türkiye’nin düÅŸmanı ise ABD’nin dolarla satın alıp eline silah verdikleri terörist PKK’lılardır. Türkiye’de milyonlarca Kürt kökenli yurttaşın olduÄŸunu bilmiyorlar mı? Elbette biliyorlar… Türkiye uluslararası anlaÅŸmalardan doÄŸan hakkını kullanarak terörle mücadele için Suriye’de operasyon yapacak. Ancak Türkiye’yi zan altında bırakmaya çalışan tüm Amerikalı yetkililer, hedefin terör örgütü PKK olduÄŸunu net olarak biliyor.
 
Onların “müttefik” dedikleri ise terör örgütü PKK ve Suriye’deki uzantılarıdır. Ä°ÅŸin tuhafı, terör örgütüne silah ve para verdiklerini bizzat ABD BaÅŸkanı aÄŸzından da itiraf etmeleri. Tekrar edelim; Türkiye’nin operasyonunda hedef Kürtler deÄŸil terör örgütü PKK’dır.
 
Trump’ın “Para verdik” dediÄŸi ise onurlu Kürtler deÄŸil, satılık PKK’lılardır. Ayrıca ÅŸunu merak ediyorum, PKK’lı teröristler için üzülen ABD’li yetkililer ve gazeteciler, bugüne kadar PKK/ YPG’lilerin katlettiÄŸi Kürtler ve Türkler için hiç üzüntü duydular mı acaba?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.