Sosyal Medya

Güncel

Haberal, Yiğit Bulut’un kendisi hakkındaki sözlerine cevap verdi

Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Cumhurbaşkanı başdanışmanlarından Yiğit Bulut’un kendisi hakkındaki sözlerine cevap verdi.



Haberal, CumhurbaÅŸkanı baÅŸdanışmanlarından Bulut’un “O adama hayatım boyunca güvenmedim” ifadelerine, “Aziz milletimizi bilgilendirme” baÅŸlıklı açıklaması ile yanıt verdi.
 
Haberal, “Son günlerde basında ÅŸahsımla ilgili gerçek dışı beyanlarıyla kendisini hayatımda sadece iki kez gördüÄŸüm YiÄŸit Bulut denilen ÅŸahıs açıklamaları ile milletimizi yanıltmaya çalışmıştır. Bu kiÅŸi geçmiÅŸte Kanal B’ye çalışmak için müracatta bulunmuÅŸ, kurallarımıza uymadığı için kendisine görev verilmemiÅŸtir” dedi:
 
“Åžahsıma isnat edilen konularla ilgili hesabımı kamuoyu önünde ve millete hizmetin cezasız kalmayacağını adeta ispat etmeye çalışan zihniyetlerin iÅŸgal ettiÄŸi makamlarda gereÄŸi ÅŸekilde verdim. Temenni ederim ki, her kiÅŸi ve kurum da hesabını verebilsin
 
DEVLET BAHÇELÄ° BENÄ° ARAYARAK TEÅžEKKÜR ETMÄ°ÅžTÄ°R
 
MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli’nin tedavi süreci hakkında da bilgi veren Haberal, “Bahçeli 23.09.2019 tarihinde BaÅŸkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’ne üst solunum yolları ÅŸikayetiyle baÅŸvurmuÅŸ, 6 saat kendisine gerekli tedavi saÄŸlanmış ve hastanemizden yürüyerek taburcu edilmiÅŸtir. Daha sonrasında sayın Devlet Bahçeli beni arayarak teÅŸekkür etmiÅŸtir” ifadelerini kullandı.
 
Ecevit’in tedavisi esnasında hastanemizde bakanlar kurulu toplantısı yapmıştır
 
Haberal, eski BaÅŸbakan Bület Ecevit’e iliÅŸkin iddialar hakkında ise;
 
“Ülkemizin geçmiÅŸ dönemlerinin BaÅŸbakanı Merhum Bülent Ecevit de acilen BaÅŸkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’ne getirilmiÅŸ, hastanemizde 10 gün kadar bür sürede tedavi edilmiÅŸ, bu tedavi esnasında hastanemizde bakanlar kurulu toplantısı yapmıştır.
 
27.05.2002 tarihinde saÄŸlıklı bir ÅŸekilde görevine devam etmek üzere teÅŸekkür ederek hastanemizden taburcu edilmiÅŸtir. Maalesef 4 yıl sonra 05.11.2006 tarihinde ebediyete intikal etmiÅŸtir” açıklamasında bulundu.
 
HESABIMI KAMUOYU ÖNÜNDE VERDÄ°M
 
Haberal, “Åžahsıma isnat edilen konularla ilgili hesabımı kamuoyu önünde ve de suçsuzluÄŸun ‘suçluluk’ olarak kabul edildiÄŸi, baÅŸka bir deyiÅŸle millete hizmetin cezasız kalmayacağını adeta ispat etmeye çalışan zihniyetlerin iÅŸgal ettiÄŸi makamlarda gereÄŸi ÅŸekilde verdim. Çünkü her zaman hedefim ve görevim demokrasi, hukuk kuralları içerisinde ülkemi yükseltmek ve yüceltmek olmuÅŸtur. Temenni ederim ki, her kiÅŸi ve kurum da hesabını verebilsin” dedi.
 
BULUT NE DEMÄ°ÅžTÄ°?
 
Bulut, sosyal medya hesabı üzerinden eski baÅŸbakan Bülent Ecevit’in tedavi sürecini anımsatarak Haberal’ı hedef almış, Bahçeli’nin baÅŸka hastanede tedavi görmesi gerektiÄŸini belirten paylaşımlar yapmıştı.
 
Bulut, “Bir noktanın da altını çizmeliyim; 2001 krizi ve Mehmet Haberal’ın hastanesine teslim edilen Ecevit. Ve sonrası yaÅŸananlar. Bu Haberal denilen adama hayat boyu güvenmedim, güvenmem. EÄŸer sayın Bahçeli hala ordaysa acilen baÅŸka hastaneye nakil edilmeli. Bunu bu konuda çok ÅŸey bilen, bizzat yaÅŸayan bir Türk vatandaşı ve bir Türk milliyetçisi olarak söylüyorum. Bu Haberal denen adam Türk milletine asla iyilik yapmaz.” ifadelerini kullanmış, gelen tepkiler üzerine paylaşımlarını silmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.