Sosyal Medya

Trump: Erdoğan'ı 13 Kasım'da Davetlim Olarak Ağırlayacağım

ABD Başkanı Donald Trump: Birçok insan Türkiye'nin ABD'nin önemli bir ticari partneri olduğunu unutuyor



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye operasyonu ve ABD'nin bölgedeki askerlerini çekme kararının ardından Twitter üzerinden Türkiye ile ilgili mesajlar paylaÅŸmaya devam ediyor. 
 
Dün, Türkiye'yi ekonomik anlamda tehdit eden içerikli bir tweet yazan Trump, bugün yazdığı twitter mesajında CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı 13 Kasım'da ABD'de ağırlayacağını söyledi. Trump, "Kimse Türkiye'nin ABD'nin önemli bir ticari ortağı olduÄŸunu unutmamalı" dedi. 
 
24 Eylül'de Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacminin 76 milyar dolar daha arttırılarak 100 milyar dolara çıkarılabileceÄŸi iddia edilmiÅŸti.
 
Trump'ın son attığı Twitter mesajında Türkiye ile ticaret ortaklığının yanı sıra F-35 savaÅŸ uçaklarının çelik parçalarının Türkiye tarafından üretildiÄŸini anımsatması dikkat çekti:
 
Birçokları Türkiye'nin ABD'nin büyük bir ticaret ortağı olduÄŸunu unutuyor. Türkiye, F-35'lerin çelik gövdesini yapıyor. Türkiye ayrıca Ä°dlib bölgesinde birçok hayatın kurtarılmasına konusunda bana yardım etti. Ayrıca hatırlanması gerekir ki en önemlisi Türkiye NATO'nun önemli bir üyesi. (CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan) 13 Kasım'da ABD'de ziyaretime gelecek.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, daha önce defalarca Türkiye'nin F-35 savaÅŸ uçaklarının proje ortağı olduÄŸunu hatırlatmıştı. 
 
Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alımının ardından Ankara ile Washington arasındaki F-35 alımı anlaÅŸması askıya alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.