Sosyal Medya

Sözcü yazarı: CHP'den maaş alan bir profesyonelin 12 milyon oy almış genel başkana emir kipi ile hitap etmesi saygısızlık

Deniz Zeyrek: Kılıçdaroğlu, mütevazı bir siyasetçi olarak bu durumu önemsemeyebilir ama...



Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun danışmanlarından Okan Konuralp'in yazdığı bir notu saygısızlık olarak niteledi.

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun, cumartesi sabah saat 10:00’da baÅŸladığı, Bolu’nun Abant ilçesindeki 27. Dönem 2. Çalışma ve DeÄŸerlendirme Toplantısı’nda “Saat 14.00’ten sonra gündemdeki diÄŸer konuları sizlerle paylaÅŸacağım. Åžimdilik gündemdeki diÄŸer maddelere geçeceÄŸiz” diyerek konuÅŸmasını yarıda kesti. KılıçdaroÄŸlu’na götürdüÄŸü not kürsüde kaldı ve objektiflere yansıdı. CHP liderinin iletiÅŸim koordinatörü Okan Konuralp’in imzasını taşıyan notta “AKP anlaÅŸmaya uymadı. Siz baÅŸlayınca RTE çıktı. Gündeme dair deÄŸerlendirmemi saat 14.00’te yapacağım diyerek bitirin" ifadeleri yer aldı.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek de KılıçdaroÄŸlu'na yönelik emir kipi içeren bu notu saygısızlık olarak niteledi.

Zeyrek'in yazısının ilgili kısmı ÅŸöyle:

Ä°ki yakın arkadaşımdan biri Belediye BaÅŸkanı diÄŸeri onun danışmanı olmuÅŸtu. Onlar da yakın arkadaÅŸtı. Danışman olan arkadaşı sık sık “Özel sohbetlerde, kendi aramızda konuÅŸurken arkadaşız. Ancak ortamda baÅŸkaları varken ‘baÅŸkanım' ya da ‘siz' diye hitap etmelisin” diye uyarmak zorunda kalmıştım.

Zira ben de AK Parti ve CHP'de milletvekili ya da belediye baÅŸkanı olan yakın arkadaÅŸlarıma özel olmayan ortamlarda “siz”, “sayın baÅŸkan” ya da “sayın vekil” diye seslenmeyi tercih ediyorum.

Son zamanlarda CHP'de bazı danışman-patron iliÅŸkilerini gözlemlerken bu sorunun hayli yaygın olduÄŸunu düÅŸünmeye baÅŸladım.

Geçenlerde bir danışmanın, gazetecilerin önünde CHP'li bir belediye baÅŸkanına “bunu niye okumadın” diye sorarken tanık oldum ve çok çok ÅŸaşırdım.

Aynı ÅŸaÅŸkınlığı CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun danışmanı tarafından yazılmış notu okuyunca da yaÅŸadım.

Notta “AKP AnlaÅŸmaya uymadı. Siz baÅŸlayınca RTE çıktı. Gündeme dair deÄŸerlendirmemi saat 14:00'te yapacağım diyerek bitirin” yazıyordu.

Danışman, durumu bildirip, kendi tavsiyesini ya da seçenekleri yazıp kararı Genel BaÅŸkan'ın takdirine bırakmak yerine, emir kipi ile yazıp adeta dikte etmiÅŸ.

Ä°nsan okuyunca ister istemez “emrin olur” diye düÅŸünüyor.

Matah bir şeymiş gibi o not bir de basınla paylaşılmış.

CHP'den maaÅŸ alan bir “profesyonelin”, CHP gibi 12 milyon oy almış büyük bir partinin genel baÅŸkanına, hem de yazılı bir notla emir kipi ile hitap etmesi tek kelimeyle saygısızlık.

KılıçdaroÄŸlu, mütevazı bir siyasetçi olarak bu durumu önemsemeyebilir ama bu üslubun, oturduÄŸu koltuÄŸun milyonları temsil ettiÄŸini unutmamalı.

 

Independent Türkçe

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.